Langs de rivieren en de kanalen van Bourgogne-Franche-Comté

Ten zuiden van Parijs stroomt de Yonne, een waterrijke rivier die al sinds mensenheugenis uitmondtin de Seine. Meer oostelijk stroomt de woeste, ongerepte en onberekenbare rivier de Doubs. Kom naar de Bourgogne
bourgogne-varen

Riveren netwerk

Meer oostelijk stroomt de woeste, ongerepte en onberekenbare rivier de Doubs.En danis er nog de Saône, de vredige en majestueuze rivier die van noord naar zuid door de regio stroomt. Rond de grote en kleinere rivieren zijn kanalen aangelegd die zorgen voor de waterhuishoudingzoals het Canal de l’Est, het Canal du Rhône et du Rhin, het Canal du Centre, het Canal du Nivernais,het Canal latéral à la Loire, het Canal de Bourgogne en het Canal de la Marne à la Saône.

 

ZIE OOK: Op ontdekkingstocht langs pittoreske dorpjes in Champagne Ardenne

 

Het dichterivierennetwerk ligt in een omgeving van afwisselende landschappen met steeds weer een andereuitstraling. U ontdekt de prachtige natuur en het bijzondere culturele erfgoed van deze streek in uweigen tempo wanneer u met een boot langs de rivieren en kanalen vaart.

Twee nieuwe woonboten op de rivieren en de kanalen van de bourgogne

Al vroeg in het jaar 2016 zijn er twee nieuwe woonboten geïntroduceerd op de kanalen en de rivieren van de Bourgogne. dat zijn dus nog twee redenen te meer om als kapitein op een schip de rijkdommen van het Bourgondische erfgoed te ontdekken.

 

 

Het bootverhuurbedrijf Le Boat

Le Boat brengt dit jaar een spiksplinternieuw schip op de markt onder de naam Horizon. Het luxe en ruime schip heeft een bijzonder design en hightech voorzieningen. De 5* boot geeft een zeer moderne en stijlvolle uitstraling aan een riviercruise. De boot is ontworpen voor twee tot vier personen en er is veel aandacht besteed aan het comfort en het panoramische uitzicht. Vanaf 2016 zullen er zestien Horizons door een aantal Franse regio’s varen met name door het Canal de Bourgogne.

 

 

La Péniche

Dit is de naam van het allernieuwste schip, een concept van het bootverhuurbedrijf van Les Canalous. Het schip is made in Bourgogne en combineert het comfort van een woonboot met de authentieke charme van een aak. Het schip zal begin juni te water worden gelaten! De boot is ontworpen voor 12 personen en er zijn 6 cabines met twee slaapplaatsen en 3 badkamers aan boord. De indeling is modulair waardoor het overdekte deel en het buitendek als vanzelf in elkaar overlopen.

Hotelboot

Laat je meevoeren door het stromende water, geniet van de voorbijtrekkende landschappen en het erfgoed om je heen en van de ontspannen zitjes aan boord dit zijn slechts enkele voordelen die een riviercruise met een hotelboot te bieden heeft.

Van de Bourgogne naar de Loirestreek

Vanuit Nevers en La Charité-sur-Loire organiseert CroisiEurope een onvergetelijke riviercruise van een week over het “Canal latéral à la Loire”. Het schip “Déborah” dat recent aan de vloot is toegevoegd, is speciaal gebouwd voor deze nieuwste riviercruise. Het schip beschikt over 11 dubbele slaapcabines met een elegante eigentijdse inrichting. Aan boord bevinden zich een bar en een restaurant, ruime lounges en een terras met jacuzzi op het buitendek waardoor u op een stijlvolle wijze door het mooie Bourgondië naar de Loirestreek met zijn kastelen en indrukwekkende tuinen vaart.

Rondvaarten over het Canal du Nivernais en de Yvonne

Bent u op doorreis in Frankrijk of met vakantie in de buurt van Auxerre of het Étang de Baye in de Nièvre? In de maanden juli en augustus worden er rondvaarten georganiseerd door de fraaie natuurgebieden aan boord van de Hirondelle II of de L’Art du Temps.

Jeudis du Goût

Iedere donderdag is het smullen op de Hirondelle II tijdens de “jeudis du Goût”!
Proeven, genieten, ontdekken, varen. In de maanden juli en augustus worden er elke donderdag vanuit Auxerre rondvaarten georganiseerd met de Hirondelle II. Het VVV van Auxerre organiseert in samenwerking met lokale producenten boottochten over de Yonne en het Canal du Nivernais met proeverijen van regionale producten. Ontmoet de producenten uit de streek en geniet van hun grote gastvrijheid.

L’Art du temps

Aan boord van het panoramaschip “L’Art du Temps” van het bedrijf Aquafl uvial maakt u een boottocht vanuit het Étang de Baye naar het meest indrukwekkende kunstwerk rond het Canal du Nivernais: les Voûtes de La Collancelle (de gewelven van La Collancelle). Dit unieke kunstwerk bestaat uit 3 achter elkaar gelegen tunnels in een overweldigend natuurgebied tussen Le hameau de Port Brulé en de moerasgebieden van Baye en Vaux.

Comments are closed.