Slechte sneeuw leidt tot kapotte smartphones, ski’s en skibrillen

De weersomstandigheden aan het begin van het wintersportseizoen hebben geleid tot schade aan skimaterialen en smartphones. Dat blijkt uit het jaarlijkse schadeoverzicht van Europeesche Verzekeringen. Door de beperkte sneeuwval werd veel kunstsneeuw gebruikt. In combinatie met de ijzige ondergrond leidde dit tot valpartijen.
wintersport-kapot-smartphone

De Europeesche stelt elk jaar een top 10 samen van de schades die in het wintersportseizoen worden geclaimd. Ski’s en skibrillen stonden het afgelopen seizoen bovenaan, schade aan telefoons en smartphones op de derde plaats. Veel mensen nemen hun mobiel mee op de piste en gebruiken apps om bijvoorbeeld hun skiprestaties bij te houden. Bij een valpartij overleeft de telefoon het niet en beschadigt vooral het scherm.

 

ZIE OOK: Verzekering waarschuwt voor dekking off-piste

 

De lijst is de afgelopen jaren opmerkelijk veranderd. In 2012 vroegen wintersporters bijvoorbeeld vooral om vergoedingen voor brillen, koffers, tassen, skikleding, digitale camera’s en zelfs identiteitsbewijzen. Opvallend is ook de daling in het aantal schades aan helmcamera’s. In 2015 stond deze nog op plaats 3, als gevolg van veel schademeldingen door het verlies van de camera na een valpartij. De toename van het gebruik van smartphones zorgt er bovendien voor dat de losse fotocamera nóg verder is gedaald op de lijst. De kwaliteit van camera’s in smartphones wordt steeds beter en het meenemen van een tweede apparaat is dan blijkbaar niet meer nodig.

 

 

Top 10 winterschade

1. Ski’s: 21%
2. Skibril/zonnebril: 14%
3. Smartphones: 14%
4. Skikleding: 8%
5. Skihelm: 7%
6. Helmcamera (GoPro): 6%
7. Snowboard: 5%
8. Bril: 3%
9. Fotocamera: 3 %
10. Skistokken: 2%

 

 

Comments are closed.