Peru ontvangt recordaantal toeristen

In totaal bezochten bijna 305.000 internationale toeristen het Zuid-Amerikaanse Peru in januari 2016. Dit komt neer op een wereldwijde stijging van 2,2% in vergelijking met dezelfde periode in 2015. Vanuit Nederland is in januari een sterke groei zichtbaar van 15,7%. In totaal bezochten bijna 3.000 Nederlanders Peru in de eerste maand van dit jaar. Europa is goed voor een aandeel van 14,06% van de totale internationale bezoeken.

Het culturele centrum van Cusco, Peru

Het culturele centrum van Cusco, Peru

Nieuwe vluchten en samenwerkingen

De groei in Nederland is naar verwachting te danken aan intensieve promotie en product training richting de reisindustrie. Ook sloot het Peruaans verkeersbureau strategische allianties met luchtvaartmaatschappijen en lokale touroperators. Gezamenlijk zorgen zij voor een aantrekkelijk reisaanbod richting Peru.

 

ZIE OOK: Ontdek waarom Peru populariteit wint

 

Een belangrijke reden voor de grote stijging in de bezoekersaantallen wereldwijd is ook een toename in het aantal directe vluchten, die vaak aantrekkelijk zijn geprijsd. Zo is er vanuit Uruguay sinds 3 januari 2016 een rechtstreekste verbinding tussen Montevideo en Lima en gaat British Airways vanaf mei aanstaande rechtstreeks tussen Londen en Lima vliegen.

 

 

Top drie

Peru ontving in januari 2016 ruim 6.000 internationale toeristen méér dan in januari 2015, aldus Magali Silva Velarde-Álvarez, Minister van Toerisme in Peru. De meeste toeristen komen deze maand uit Chili, ruim 100.000. De tweede plaats is voor de Verenigde Staten met 39.767 internationale bezoeken. Argentinië is, ten koste van Ecuador (17.212) doorgeschoven naar de derde plaats, met 24.052 internationale bezoeken.

 

 

Comments are closed.