Beleef diverse activiteiten om de Flevolandse tulp te ontdekken

De provincie Flevoland staat in het teken van tulpen. Noordoostpolder, de gemeente met het grootste aantal hectare aan tulpen van Nederland en de andere tulpenvelden van de overige Flevolandse gemeenten maken gezamenlijk van Flevoland een echte tulpenprovincie. Beleef de komende weken diverse activiteiten om de Flevolandse tulpen te ontdekken.
flevoland-toerisme-tulpen

Activiteiten

Tot en met 8 mei vindt in de Noordoostpolder het Tulpenfestival plaats. Een festival waarbij allerlei evenementen worden georganiseerd waarbij de tulp centraal staat. Zo is er een 101 kilometer lange tulpenroute die langs de prachtigste bollenvelden van de Noordoostpolder voert. Of bezoek de Tulpenshowtuin waar tulpentelers uit heel Flevoland meer dan 2000 soorten tulpen showen in alle kleuren en variëteiten. Ook is het mogelijk om vanuit de lucht de tulpenvelden te bewonderen via een spectaculaire helikoptervlucht. In Marknesse staat een Tulpenpluktuin van 5000 m2 tulpen met meer dan 50 verschillende exclusieve rassen waar tulpen zelf geplukt kunnen worden.

 

ZIE OOK: Beleef de honderdduizenden tulpen kleuren Amsterdam

 

Routes

In de regio Dronten zijn er ook verschillende tulpenroutes uitgezet. Er is een speciale autoroute (80 kilometer lang) die langs de tulpenvelden door heel Dronten gaat. Vanuit Swifterbant en Biddinghuizen vertrekken er diverse wandel- en fietsroutes langs de tulpen. De routekaarten zijn verkrijgbaar bij de verschillende startpunten.

Meer informatie over de tulpenactiviteiten van Flevoland is te vinden via www.ookflevoland.nl/tulpen.

 

 

Aantal hectare tulpen per Flevolandse gemeenten

  • Noordoostpolder (1.642)
  • Zeewolde (382)
  • Dronten (182)
  • Lelystad (37)
  • Almere (15)

 

 

Comments are closed.