Dit zijn de eerste trends van het nieuwe kampeerseizoen

De lente is begonnen, het nieuwe kampeerseizoen is gestart. Bij Vacansoleil Camping Holidays, Europees marktleider in luxe kampeervakanties, zijn de eerste trends al zichtbaar: de meivakantie is populairder dan ooit, Frankrijk en Italië zijn dé zomerbestemmingen, Duitsland groeit fors en extra luxe (glamping) accommodaties zijn hot.
kampeertrends-2016-nieuwe

Meer en langer weg in de meivakantie

Het aantal boekingen voor de meivakantie is met 22% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Niet alleen het aantal boekingen, ook de vakantieduur is toegenomen. Waar de meerderheid van de Vacansoleil-gasten in 2015 één week meivakantie vierde, gaat men in 2016 juist langer dan 7 dagen naar de camping.

 

ZIE OOK: Trends in mobiliteit die het reizen definitief veranderen

 

Zomertrend: Frankrijk en Italië onverminderd populair

De ‘traditionele toplanden’ Frankrijk en Italië ontwikkelen zich stabiel. Het aantal boekingen voor deze bestemmingen is ongeveer hetzelfde als in 2015. Opvallend is de forse groei van Duitsland. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor een campingvakantie in Oostenrijk of Zwitserland. Ook dichtbij-bestemmingen als Luxemburg en Nederland blijven, net zoals in de laatste jaren, zeer in trek.

 

 

Consument wil luxe en comfort

De consument kiest, net zoals vorig jaar, weer massaal voor extra luxe verblijfsaccommodaties op de camping. Bij Vacansoleil zijn de bijzonder luxe Serengeti safaritent (glamping) en de extra riante 3-slaapkamer stacaravan Waikiki het populairst. Vooral in het hoogseizoen is het dringen geblazen.

 

 

Comments are closed.