Ontdek de 35ste editie van het Orlando festival

Het Orlando Festival & Concours viert in 2016 zijn 35-jarig bestaan met 13 avondconcerten op diverse locaties in de Euregio en 10 namiddagconcerten op Rolduc in Kerkrade. De zowel in bezetting als in repertoire sterk gevarieerde en aantrekkelijke programma’s bieden voor elk wat wils, met een keur aan meesterwerken uit de kamermuziekliteratuur, uitgevoerd door 29 gerenommeerde internationale solisten en kamermusici, afkomstig uit Rusland, de Verenigde Staten, Polen, België, Canada, Engeland, Oostenrijk, Duitsland en Nederland.

Het Orlando festival in Zuid-Limburg

Het Orlando festival in Kerkrade

De kaartverkoop van de concerten is van start. Vanaf dit jaar kunnen bezoekers online hun kaarten kopen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het online ticketingsysteem van de VVV genaamd Tickli.

Naast optredens van de vaste kamermuziekensembles zoals de twee uitgenodigde buitenlandse strijkkwartetten: Rusquartet en Lafayette String Quartet (dat dit jaar in ongewijzigde samenstelling zijn 30-jarig jubileum viert, een unicum) en de twee Nederlandse pianotrio’s: Osiris Trio en Storioni Trio, zijn er diverse bijzondere combinaties te beluisteren. De Amerikaanse violiste Livia Sohn soleert in werk van Ernest Chausson en Maurice Ravel, en de Nederlandse bariton Henk Neven zingt Gustav Mahler’s Kindertotenlieder in een versie voor kamerensemble. Op het programma staan onder meer werken van Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Glinka, Rossini, Brahms, Schumann, Wagner, Liszt, Tsjaikovski, Dvorak, Mahler, Reger, Glazounov, Chausson, Zemlinsky, Ravel, Janáček en Martinu.

 

ZIE OOK: Kom je ook naar Bloesem Gold in Zuid-Limburg?

 

Verder besteedt het Orlando Festival ook speciale aandacht aan de Nederlandse muziek, dit jaar reikend van Diepenbrock, Oscar van Hemel, Marius Flothuis, Louis Andriessen en Roel van Oosten tot Martijn Padding, met bovendien een wereldpremière van een werk van de uit Limburg afkomstige Vincent Cox. Op veel van de concerten treden ook jonge internationale kamermuziekensembles op die zijn toegelaten tot de Masterclass. Bijzonderheid is dat er dit jaar ook wordt gemusiceerd op twee historische vleugels uit de negentiende eeuw.

 

 

Gedurende de eerste drie dagen van het Orlando Festival vindt het Orlando Concours plaats, met drie rondes waarin zeven door de jury geselecteerde internationale ensembles zich presenteren, waarvan er drie in de finale zullen spelen. Niet alleen de finale, in Theater Heerlen, maar ook alle rondes op Rolduc zijn voor publiek toegankelijk.

 

 

Comments are closed.