Jarige stoomsleper krijgt hoofdrol op Sleepbootdagen

De prachtige stoomsleper Maarten is hét visitekaartje van de Nationale Sleepbootdagen 2016. Zonder ook maar één sleepboot tekort te willen doen, heeft de organisatie besloten de Maarten dit jaar een prominente rol te geven. De prachtige stoomsleper viert namelijk in 2016 ‘haar’ 90e verjaardag. Dat feestje gaat drie dagen duren tijdens de Nationale Sleepbootdagen die van 5 tot en met 7 mei Zwartsluis weer volledig in de greep hebben.

De ss Maarten

De ss Maarten

“De Maarten is al vaker gast geweest op ons evenement”, licht Roel Schurink namens de plaatselijke organisatie toe. “Maar in navolging van de prachtige Pieter Boele vorig jaar, gaan we deze boot met haar respectabele leeftijd nu eens extra in de kijker zetten.” Dat betekent onder meer een prominente rol bij de officiële opening én de verlichte avondvaart op, beide op Hemelvaartsdag. Maar ook tijdens tal van andere activiteiten, zoals de vlootschouw op zaterdag en de vaartochten met genodigden op vrijdag vaart de maarten letterlijk en figuurlijk vooraan.

 

ZIE OOK: Nieuwe veerboot biedt aan boord al de beleving van Texel

 

“Wat niet wil zeggen dat de bezoekers van ons evenement de boot missen”, lacht Schurink. “Integendeel, ook bij de rondvaarten wordt de Maarten ingezet en krijgen belangstellenden de gelegenheid deze fraaie sleepboot uitvoerig te bekijken.”

 

 

De Nationale Sleepbootdagen zijn van 5 t/m 7 mei een unieke belevenis voor het hele gezin. Tijdens het grootste sleepbootspektakel van Nederland presenteren zich 200 authentieke sleepboten en opduwers aan de kaden van het sfeervolle dorp aan het Zwarte Water. Gratis kan er genoten worden van een gevarieerd programma met rondvaarten, demonstraties, behendigheidswedstrijden, omvangrijk muziekprogramma, talrijke (kinder)activiteiten en een braderie.

 

 

Comments are closed.