Ontdek de parels van de Upper East Side in NYC

Het Met Breuer, een dependance van het wereldberoemde Metropolitan Museum of Art, heeft onlangs de deuren geopend in de Upper East Side. Gevestigd in een monumentaal pand op de hoek van Madison Avenue en 75th Street, biedt het fonkelnieuwe museum bezoekers een nieuwe plek om hedendaagse en moderne kunst te ontdekken. In deze classy neighborhoud van Manhattan bevinden zich langs de fameuze Museum Mile enkele van de meest prestigieuze culturele instellingen ter wereld, high end restaurants en haute couture boetieks, allemaal op loopafstand van Central Park.

Museum Mile NYC

Museum Mile NYC

De Upper East Side is een high end neighborhoud in New York City die bruist van de culturele historie en hotspots. Van The Met Fifth Avenue tot de Frick Collection, het prachtige Guggenheim Museum, het Cooper Hewitt Smitsonian Design Museum en alles daar tussenin, kunstliefhebbers vinden gegarandeerd plekken waar hun hart een sprongetje van maakt. De Museum Mile, die loopt langs Fifth Avenue tussen East 82nd en East 105th Street, neemt je mee langs maar liefst acht culturele instellingen van wereldformaat.

 

ZIE OOK: Recordaantal van 58,3 miljoen bezoekers in New York City

 

Big spenders en window shoppers voelen zich thuis op Madison Avenue, waar de grootste namen uit de haute couture, ’s werelds meest gevierde mode- en sieradenmerken en meer dan 100 kunstgaleries garant staan voor winkelen op topniveau. Dit jaar alleen al openden zeven nieuwe merken hun paradepaardjes op Madison Avenue, waaronder Aurélie Bidermann, De Beers Diamond Jewellers, Isabel Marant, Saint James, Sonia Rykiel, Smythson of Bond Street en Sweaty Betty.

 

 

In Upper East Side komen ook fijnproevers aan hun trekken. Er is keuze uit chique sushi spots, romantische brasseries en sterrenrestaurants. Van JoJo, dat is gevestigd in een historisch townhome tot Daniel Boulud’s gelijknamige restaurant Daniel en het verfijnde Orsay, waar de smaakpapillen zich in het hart van Parijs wanen. Op zoek naar de perfecte brunchplek? Sarabeth’s heeft een legendarisch brunchmenu met signature drinks, zoals the Four Flowers Mimosa en de Pickled House Bloody Mary.

Bezoekers die meer van de Upper East Side willen zien, kunnen verblijven in één van de luxe hotels in Upper East Side, zoals Bristol Plaza, Hotel Plaza Athenee, Hotel Wales, Loews Regency of The Surrey.

 

 

Comments are closed.