Vacansoleil verplicht de verkoop van pindakaas en hagelslag

Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlandse vakantiegangers typisch Hollandse producten meenemen op vakantie zoals koffie, pindakaas, hagelslag en kaas. Daarom verplicht Vacansoleil, Europees marktleider in luxe campingvakanties, alle campingwinkels van zijn partners om pindakaas en hagelslag aan het assortiment toe te voegen.

Vacansoleil

Vacansoleil

37 procent van de Nederlanders neemt typisch Hollandse etenswaren mee naar de vakantiebestemming. Dat blijkt uit recent onderzoek van een grote supermarktketen onder 2.040 Nederlandse vakantiegangers. Pindakaas en hagelslag zijn favoriet en gaan in grote aantallen mee in de bagage.

 

ZIE OOK: Kamperen in de omgeving van de Tour de France en Giro d’Italia met Vacansoleil

 

Om tegemoet te komen aan de wens van veel vakantiegangers, wil Vacansoleil dat deze lekkernijen voortaan in alle campingwinkels verkrijgbaar zijn. Marcel Cooijmans, Senior Sales Manager Vacansoleil: “We ontvingen regelmatig opmerkingen van onze gasten hierover. Ze vinden het jammer dat ze geen pindakaas en hagelslag in de campingwinkels kunnen kopen. Daarom gaan we de campings uit ons aanbod verplichten om deze producten in hun assortiment op te nemen. Vanaf het voorjaar van 2016 staan de potten pindakaas en de pakken met hagelslag overal in de schappen.”

 

 

Vacansoleil biedt meer dan 450 campings in 16 landen in Europa aan. De meeste campings reageren positief op dit besluit. Campingeigenaar Michel Roelofs van Camping Birkelt is een van de eersten die de nieuwe regelgeving heeft geïmplementeerd:

 

 

Tijdens de paasvakantie kunnen onze bezoekers al genieten van deze oer-Hollandse producten.” Ook de eerste reacties van de campinggasten spreken boekdelen: “Voortaan geen gesmolten pindakaas en hagelslag meer op vakantie.

Aldus Willemien Hoffman.

Comments are closed.