In je Lederhose de piste op in de Zillertal Arena

Bij Oostenrijk denk je al snel aan bergen, uitgestrekte skipistes, gezellige après-ski kroegen en aan de Lederhose. En dat is niet voor niks. De traditionele klederdracht speelt nog altijd een belangrijke rol in het alledaagse Oostenrijkse leven.
wedel-finale-zillertal-arena

Zo ook in de Zillertal Arena, waar het skiseizoen in geheel stijl wordt afgesloten met de ‘Lederhosen Wedel Finale’: kleurrijke Dirndls, Lederhosen én gratis dagkaarten voor het hele gebied.

Afsluitende activiteiten

De lente is voor velen hét seizoen om op wintersport te gaan. Skiërs en boarders gaan voor de laatste keer de pistes op om te genieten van de fijne sneeuw en het lekkere voorjaarszonnetje. Als afsluiter van het seizoen heeft de Zillertal Arena in Oostenrijk verschillende leuke activiteiten in petto. De meest populaire happening is de ‘Lederhosen Wedel Finale’. In het laatste skiweekend (09./10.04.2016) staat de Zillertal Arena geheel in het teken van de Dirndl en Lederhose en gaan wintersporters massaal in klederdracht de pistes op. Dat betekent niet alleen veel gezelligheid, bontgekleurde liften en vrolijke gezichten maar ook gratis dagkaarten voor het gehele gebied.

 

ZIE OOK: Skiën op eindeloos lange pistes met wereldberoemde poedersneeuw

 

Naast ‘sun & fun’, kun je op 9 en 10 april in de Zillertal Arena ook genieten van muziek en live optredens. Zo wordt het seizoen in stijl afgesloten en kunnen de wintersportplannen voor ‘winter 2017’ langzaamaan gesmeed worden.

 

 

Zillertal Arena – Fast Facts

De Zillertal Arena is de aaneengesloten wintersportarena van de dorpen Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten, Wald en Krimml/Hochkrimml. Het gebied strekt zich uit over vier bergruggen van het Zillertal in Tirol tot aan het Pinzgau in het Salzburgerland. Skiërs en snowboarders hebben de beschikking over 143km pistes in twee provincies. Zowel beginners als gevorderden halen hun hart op in dit wintersportparadijs. 51 skiliften overwinnen hoogteverschillen tussen 580 en 2500m. Het grootste deel van de pistes ligt hoger dan 1500m. Kunstsneeuw-installaties houden de afdalingen onder alle omstandigheden in topconditie.

“Sneeuwzekerheid is groot in de Zillertal Arena. Dat maakt het een fijne wintersportbestemming voor het hele gezin”, aldus Wintersportweerman Hajo Smit.

Comments are closed.