Nederlands trots op vernieuwde Strip Las Vegas

De Strip in Las Vegas is één van de drukst bezochte straten van de wereld. Nederlander Jerry van Eyck heeft de eer gekregen om deze beroemde straat opnieuw vorm te geven. Het park ligt aan de westzijde van de Strip tussen Hotel New York-New York en het Monte Carlo Resort & Casino. Op 4 april 2016 wordt het park officieel geopend.

the-park-las-vegas

De ruim zeven kilometer lange Las Vegas Strip wordt momenteel voor 500 miljoen dollar verbouwd. De Nederlandse landschapsarchitect en stedenbouwkundige Jerry van Eyck van het bureau !melk, kreeg de opdracht om de focus te verleggen van auto’s naar voetgangers. Initiatiefnemer MGM Resorts International is blij met deze verandering en hoopt hiermee meer Europeanen richting de stad te trekken.

 

ZIE OOK: 16 keer Las Vegas in 2016

 

Het park wordt het eerste openlucht park in Las Vegas en dient als een centrale ontmoetingsplek. Als een oase in de woestijn, brengt het park een ode aan de geschiedenis van de stad. Het park biedt bezoekers een onderbreking van de drukte van de stad en beschikt over verschillende restaurants, bars en entertainment waar bezoekers kunnen ontspannen en kunnen socializen met vrienden. Unieke waterelementen zoals watervallen van meer dan drie meter hoog langs de entree, zorgen voor een spectaculair visueel effect.

Bomen, vegetatie, waterelementen en kunstzinnige schaduwconstructies creëren een comfortabele en koele omgeving om gedurende het hele jaar van te kunnen genieten. Ook de marmerenstenen die zijn gebruikt voor de grond, hebben een verkoelende werking.

 

 

Van Eyck heeft ook de nieuwe eyecatchers van de Strip ontworpen; roze woestijnbloemen, gerangschikt in vier clusters van verschillende aantallen en groottes. De woestijnbloemen bestaan uit koud gevormd 2,5 cm dik staal en zijn gemaakt in het Nederlandse Kinderdijk. De nieuwe uitstraling van de Las Vegas Strip wordt gezien als het begin van een nieuw tijdperk voor Las Vegas.

 

 

Comments are closed.