Dit is waarom sneeuwval voor een ‘run’ zorgt op voorjaarsskiën

Ligt er wel genoeg sneeuw? Zijn de pistes in goede conditie? De sneeuwval van vorige week in de skigebieden heeft bij veel wintersportliefhebbers de twijfel weggenomen. CASAMUNDO, één van de grootste online aanbieders van vakantieaccommodaties, zag vorige week het aantal zoekopdrachten naar vakantiehuizen in skigebieden toenemen.
chamonix-franse-alpen-belvilla

De afgelopen maanden lagen de pistes er niet altijd even strak bij vanwege hoge temperaturen, maar de huidige omstandigheden zijn ideaal voor een weekje voorjaarsskiën. Wintersporters die een inhaalslag willen maken, doen er dan ook goed aan om af te reizen naar de sneeuw en zon. Casamundo.nl selecteerde drie wintersportbestemmingen inclusief accommodaties waar de pistes tot laat in het seizoen nog wit erbij liggen.

Chamonix

Een van de meest populaire gebieden in de Franse Alpen op Casamundo.nl: Chamonix-Mont-Blanc. Dankzij de hoge ligging is het hier tot ver in het voorjaar goed vertoeven op de pistes. Zowel families als gevorderde skiërs en snowboarders kunnen hier hun hart ophalen dankzij de variëteit van skigebieden en afdalingen. De afdaling van de Aiguille du Midi (3.842 m), de Vallée Blanche, is een onvergetelijke ervaring voor off-piste fanaten. En overnachten aan de voet van de hoogste berg van Europa, de Mont Blanc, is ook geen straf. Zeker niet in het sfeervolle chalet op Casamundo.nl dat vlakbij het skistation is gelegen en ruimte biedt aan meerdere gezinnen of vriendengroepen.

 

ZIE OOK: Skiën op eindeloos lange pistes met wereldberoemde poedersneeuw

 

Engelberg

Een insiderstip: misschien minder bekend bij het grote publiek, maar dat doet niets af aan de voorjaarsski mogelijkheden in wintersportgebied Engelberg in Zwitserland. Tot eind mei kunnen sneeuw- en zonliefhebbers hier prachtige afdalingen maken dankzij de gletsjer die boven de 3.000 meter ligt. De vele verse sneeuw die er valt, maakt het gebied een poederparadijs voor off-pistefans. Casamundo.nl beschikt over een ruim vakantiehuis dat van alle gemakken is voorzien voor iedereen die nog even wil genieten van zon en sneeuw.
engelberg-zwitserland-interhome

 

 

Stubaital

Het Stubaital in het populaire Tirol mag natuurlijk niet achterblijven. Met maar liefst vier skigebieden komt elke wintersporter hier aan zijn trekken, van beginners tot gevorderden en van skiërs tot sneeuwschoenwandelaars. De troef van het gebied is de Stubaier gletsjer die sneeuwzekerheid tot juni garandeert, waardoor voorjaarsskiën bijna zomerskiën wordt. Het dorpje Neustift im Stubaital ligt vlak naast de Stubaier gletsjer en is het ideale uitgangspunt voor een skivakantie laat in het seizoen. Uit het brede aanbod van Casamundo.nl hebben wij een typisch Tiroler appartement in het dorp geselecteerd, inclusief sauna, met geweldig uitzicht over het dorp en winterse berglandschap.
Exif JPEG

Comments are closed.