Nederlanders heel positief over wintersportvakantie

Nederlanders zijn dit jaar positiever over de wintersportvakantie, zo blijkt uit reviews van Zoover. In de top 10 lijst best gewaardeerde wintersportbestemmingen staan 8 stijgers. Westendorf wordt van alle bestemmingen het hoogst gewaardeerd met een gemiddelde van een 8,95. Vorig jaar, over dezelfde periode, was dat nog een 8,27.

Op naar de wintersport

Op naar de wintersport

Consumentenvertrouwen

Het positieve sentiment kan te maken hebben met het toenemende consumentenvertrouwen. Nederlanders gaan in 2016 vaker met vakantie en voelen zich daar prettig bij. Ook de uitzonderlijk warme Nederlandse winter (met nauwelijks sneeuw en kou) kan betekenen dat Nederlanders de wintersportbestemmingen beter waarderen.

 

ZIE OOK: Met deze out-of-the-box wintersport ideeën geniet je extra in de Zillertal Arena

 

Bij de totstandkoming van de top 10 lijst is gekeken naar de algemene beoordeling, het uitgaansleven, de cultuur en de omgeving over de periode van december 2015 tot en met 6 maart 2016. Kirchberg behaalt met een 8,76 een tweede plek in de lijst gevolgd door Lofer met een 8,68, beiden in Oostenrijk.

 

 

Met een gemiddelde van een 9,39 blijft Gerlos dé plek als het om après-ski gaat. Avond aan avond is het één groot (Nederlands) feest. Voor de best gewaardeerde omgeving is Fiss de favoriet. Met super sneeuw condities en de vele zonuren is het een absolute aanrader.

 

 

  Bron:  Zoover wintersport bestemming waarderingen, december 2015 tot en met 6 maart 2016.

Bron: Zoover wintersport bestemming waarderingen, december 2015 tot en met 6 maart 2016.

Comments are closed.