Motorrijdend Nederland is springlevend

Wederom heeft MOTORbeurs Utrecht bewezen dat motorrijdend Nederland springlevend is. De nieuwste motoren, stunts, workshops, demonstraties, testritten en mooie aanbiedingen werden aangevuld door de gezelligheid op de beurs. De MOTORbeurs vond plaats van donderdag 18 tot en met zondag 21 februari.

De Motorbeurs 2016

De Motorbeurs 2016

96.822 bezoekers trok de MOTORbeurs 2016. 85% van deze groep is in het bezit van een motor. Bij 23% hiervan gaat het om een nieuw gekochte motor en 77% heeft de motor tweedehands aangeschaft. Wanneer wordt gevraagd naar het type, dan staat de (super)sport op nummer één, de tourmotor op twee en hebben de allroad/offroad en streetmotor een gedeelde derde plek.

 

ZIE OOK: 10.000 km door Amerika op een motor

 

Retromotoren

Opvallendste trend was dit jaar de klassiek uitziende retromotoren en alle daarbij horende attributen. Café racers, trackers, scramblers en customs; zowel bouwers als fans krijgen steeds meer bijval vanuit de grote motormerken, die het publiek met schitterende, authentiek gelijnde modellen bedienen. Overigens zijn al deze nieuwe motorfietsen weliswaar qua uiterlijk gebaseerd op de historie, maar de onderhuidse techniek voldoet sinds dit jaar allemaal aan de nieuwste, zeer strenge normering, waarmee motorfietsen en motorscooters veel zuiniger, stiller en schoner zijn geworden.

 

 

Elektrische motoren

Op het speciale testparcours konden bezoekers kennis maken met elektrische motoren. Hoewel menig bezoeker hier gebruik van heeft gemaakt, heeft de elektrische motor nog wat aan populariteit te winnen. Uit onderzoek onder de bezoekers blijkt dat de elektrische motor wel steeds interessanter wordt voor mensen die geïnteresseerd zijn in stil, milieuvriendelijk vervoer.

De Motorbeurs 2016

De Motorbeurs 2016

 

 

Woon-werkverkeer

Ook duidelijk zichtbaar was de groeiende inzet van motorfietsen en motorscooters voor woon-werkverkeer. Nu de economie weer aantrekt en de files groeien, wordt de motor een steeds beter alternatief om files en parkeerproblemen te vermijden. Op de beurs was dit terug te zien door een groeiend aanbod aan handzame, betaalbare motoren met accessoires en kleding waarmee je makkelijk van A naar B komt.

De MOTORbeurs vond plaats van donderdag 18 tot en met zondag 21 februari 2016. De volgende editie is van 23 tot en met 26 februari 2017.

Comments are closed.