Verras je geliefde met een rondleiding in het Rijksmuseum

Kom op Valentijnsdag naar het Rijksmuseum voor de Rijks Liefdestour, een romantische rondleiding waarbij je overal liefde ziet. In de middeleeuwen is er de elegante hoofse liefde, van alle tijden is de lichamelijke liefde en de kunst van het verleiden, er is de kuise liefde op huwelijksportretten uit de 17de eeuw, maar in die tijd zie je net zo goed de losbandigheid bij Jan Steen. Zelfs liefdesverdriet komt aan bod!
rijksmuseum-valentijn

Middeleeuwen

In de middeleeuwen is er de elegante hoofse liefde, van alle tijden is de lichamelijke liefde en de kunst van het verleiden, er is de kuise liefde op huwelijksportretten uit de 17de eeuw, maar in die tijd zie je net zo goed de losbandigheid bij Jan Steen. En zo herkenbaar: de verlegen liefde in Rembrandts Joodse bruidje. Een beetje liefdesverdriet komt ook aan bod. Een rondleiding met een knipoog.

Een mooi moment voor een aanzoek?

 

ZIE OOK: Amsterdam populairste stad voor een Valentijnsnacht

 

Wanneer: Zondag 14 februari 2016, 12–13; 13.30–14.30; 14–15; 15.30–16.30 uur
Waar: U kunt zich melden bij de informatiebalie in het museum in Amsterdam
Prijs: € 5 (exclusief toegang)

 

 

Comments are closed.