Las Vegas trekt opnieuw record aantal bezoekers

Las Vegas is en blijft hot. In 2015 bezochten 42,3 miljoen mensen de Amerikaanse stad, daarmee blijft Las Vegas dé toeristische trekpleister van West USA. Het oude record van 41,1 miljoen bezoekers in 2014 wordt hiermee ruim overtroffen.
Activiteiten in Las Vegas

Miljoenen bezoekers

Las Vegas breekt record na record. Na in 2014 al de historische mijlpaal van ruim 40 miljoen bezoekers te hebben ontvangen, zet de stijgende lijn zich voort. De ‘Entertainment Capital of the World’ ontving ruim 42 miljoen bezoekers in 2015 en bereikte daarmee opnieuw een historische mijlpaal.

 

ZIE OOK: Zonder een cent naar Las Vegas

 

De groei is onder andere te danken aan een toename van non-stop vluchten vanuit Europese steden zoals Eurowings vanuit Keulen en Norwegian Airlines vanuit Kopenhagen. Daarnaast steeg het bezoekers aantal door de toename van conferenties die in de stad werden gehouden en door de blijvende investering en verbetering van de beroemde Las Vegas Strip.

 

 

Niet alleen heel 2015 trok een record aantal bezoekers naar de bekendste stad in Nevada. In november alleen al werden 3,4 miljoen bezoekers verwelkomd, waarmee dit de drukst bezochte november maand in de geschiedenis was voor de stad.

Het hoge bezoekcijfer heeft de stad het afgelopen jaar ruim 50 miljard dollar opgeleverd. Daarmee creëert de stad werkgelegenheid voor ruim 300.000 lokale inwoners. Het toerisme in de stad verzorgt hiermee 43% van de werkgelegenheid binnen Clark County.

Comments are closed.