Carnavals Meter 2016

Van alle plaatsen in Nederland lijkt Etten-Leur het meest in de ban van carnaval. Inwoners van het de Brabantse carnavalsplaatsen Stijlorenrijk (Etten) en ’t Zwaajgat (Leur) zoeken in verhouding het meest online naar carnavalskleding. Dit blijkt uit gegevens van online winkelcentrum beslist.nl. Nuenen en Best completeren de top van de Carnavals Meter 2016. Breda is de hoogst genoteerde ‘grote carnavalsstad’ met meer dan honderdduizend inwoners.

De Carnavalsmeter 2016

De Carnavalsmeter 2016

De beslist.nl Carnavals Meter laat zien waar de carnavalskoorts het hoogst oploopt in Nederland. Het online winkelcentrum traceerde vanaf 1 januari 2016 de herkomst van bezoekers die shoppen naar carnavalskleding. Het zoekvolume is per plaats afgezet tegen het aantal inwoners.

 

ZIE OOK: Tsjechisch Carnaval: genieten van het goede leven

 

Kielegat eerste ‘grote’ stad

Beneden de rivieren is de honger naar carnaval veruit het grootst. Na Etten-Leur, Nuenen en Best volgt Breda op plaats vier. Kielegat is de hoogst genoteerde ‘grote carnavalsstad’ in de lijst met meer dan honderdduizend inwoners. Ook in Tilburg (9), Maastricht (10), Eindhoven (12), Venlo (19) en Nijmegen (24) zoeken veel inwoners online een nieuwe carnavalsoutfit.

 

 

Feestvieren in nieuw ‘pekske’

Limburg en Noord-Brabant zijn met afstand de meest carnavalsgekke provincies in Nederland, gevolgd door Zeeland, Utrecht en Gelderland. In de provincie Limburg wordt per inwoner het vaakst gezocht naar een nieuw ‘pekske’ voor ‘vastelaovend’. Beslist.nl signaleert in Friesland en Groningen de minste belangstelling voor carnavalskleding.

 

 

Carnaval boven de rivieren

Hoewel carnaval voornamelijk wordt gevierd in zuidelijk Nederland, zijn ook boven de rivieren échte carnavalssteden te vinden. Zo ziet beslist.nl opvallend veel belangstelling voor carnavalsoutfits in Den Helder (Waaienburg) en in enkele steden in Overijssel, waaronder Zwolle (Sassendonk), Oldenzaal (Boeskoolstad), Hengelo (Windbuulstad) en Enschede (Krekkelstad).

Eerste volksfeest van het jaar

Carnaval is het eerste grote feest dat massaal wordt gevierd na de jaarwisseling. De vraag naar carnavalskleding stijgt dan ook explosief vanaf 1 januari. Elke dag zoeken duizenden Nederlanders op beslist.nl naar carnavalskostuums, maskers, pruiken, hoeden, feestbrillen en andere accessoires. Het online winkelcentrum biedt consumenten keuze uit tienduizenden carnavalsartikelen van een groot aantal aanbieders.

Comments are closed.