Vier genomineerden voor Fietstrofee

La Vélo Francette in Frankrijk, het Belgische La Wallonie picarde à vélo, de Van Gogh Fietsroute in Brabant en de Zwitserse Herzroute hebben een nominatie op zak voor de Fietstrofee 2016. Op 20 februari 2016, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht, reikt de jury deze onderscheiding uit aan de winnaar.

genomineerden-fiets-trofee-2016

Genomineerden certificaat

Vertegenwoordigers van de betrokken toeristische organisaties lichtten de vier routes toe tijdens een presentatie in fietsreisspeciaalzaak De Vakantiefietser in Amsterdam. Daar kregen ze uit handen van juryvoorzitter Bert Sitters ook een ‘genomineerden-certificaat’ uitgereikt.

 

ZIE OOK: Reuring op de Fiets en Wandelbeurs 2.0

 

La Vélo Francette

Deze nieuwe, goed gemarkeerde route van 630 kilometer – officieel Vélo Route 43 – voert door de mooiste landschappen van West-Frankrijk. Na het startpunt in Ouistreham aan de noordkust van Normandië gaat het over rustige wegen en paden langs de landingsstranden van de Tweede Wereldoorlog, door het Normandische coulisselandschap en over het oude jaagpad langs de rivier de Mayenne. Na de Vallée du Thouet en het moerasgebied bij Poiters verschijnt het eindpunt in zicht: de historische havenstad La Rochelle aan de Atlantische Oceaan. La Vélo Francette is op diverse punten verbonden met andere grote fietsroutes als La Véloscénie en La Loire à Vélo. Vanaf La Rochelle kun je verder fietsen over het traject van La Vélodyssée langs de Atlantische kust.

velo-francette

Fietsnetwerk La Wallonie picarde à vélo

In 2014 zijn in de streek Picardisch Wallonië, kortweg Wapi, maar liefst 7500 markeringen geplaatst. Zo ontstond een fijnmazig fietsknooppuntennetwerk met voor 1600 kilometer aan bewegwijzerde routes. Het netwerk in de provincie Henegouwen sluit aan op de Vlaamse knooppuntenroutes, de Waalse fietsroutes en de fietsroutes en ‘groene paden’ (voies vertes) in Frankrijk. Voor de fietser is het fijnmazige netwerk een uitkomst. Geen saaie doorgaande wegen, maar rustige landweggetjes en ‘trage paden’ (RAVeL) die je langs de mooiste plekjes voeren. Fietsherstelpunten, fietsverhuurpunten en accommodaties die het ‘Fietsers welkom-label’ voeren, maken het netwerk helemaal ‘af’.

fietsnetwerk-wapi

Van Gogh Fietsroute Brabant

De mooiste Brabantse landschappen worden bij deze route afgewisseld met bezoekjes aan plekken die Vincent van Gogh hebben gevormd, zoals Vincents Tekenlokaal in Tilburg, de Van Gogh kerk in Etten-Leur en tal van locaties in Nuenen. Een van de eyecatchers is het kunstzinnig verlichte Van Gogh-Roosegaarde fietspad, geïnspireerd op Van Goghs ‘De Sterrennacht’. Het Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch is verder de enige locatie in Nederland waar je een originele Van Gogh kunt bewonderen. De route volgt het fietsknooppuntennetwerk en is herkenbaar aan de Van Gogh-routebordjes. De totale lengte is 335 kilometer, opgedeeld in vijf aantrekkelijke deelroutes.

beeld-vincent-nuenen

Hertzroute Zwitserland

Van Lausanne naar Rorschach over weggetjes en paden langs de mooiste plekjes in het hart van Zwitserland, dat is de Herzroute. Het traject van 700 kilometer is opgedeeld in 13 dagetappes en telt 12.000 hoogtemeters. Voor de fietsliefhebbers staan Flyer e-bikes en accu-wisselstations ter beschikking, waardoor al dat klimwerk fysiek geen probleem hoeft te zijn. Meren in vele blauwkleuren, historische stadjes, vakwerkhuizen en uitzichten op Alpentoppen bepalen het beeld van de Herroute.

Switzerland. Foto: Switzerland Tourism - By-Line: swiss-image.ch/Christian Perret

 

 

Het evenement betekent de start van het nieuwe fiets- en wandelseizoen. Ook vindt daar de aftrap plaats van de landelijke publiciteitscampagne voor Meimaand Fietsmaand. Bekijk alle berichten over de Fiets & Wandelbeurs 2016.

anna-fietsend

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs 2016 met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 20 en 21 februari 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht en is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €4 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over!
Koop kaartjes voor Fiets & Wandelbeurs 2016 met korting

Comments are closed.