Frankfurt am Main – Highlights 2016

Of het nu grote sportieve evenementen zijn, spectaculaire kunsttentoonstellingen of traditionele volksfeesten, Frankfurt am Main biedt zijn bezoekers weer zeer bijzondere belevenissen.

Frankfurt am Main

Frankfurt am Main

Frankfurt am Main, 11.01.2016 (tcf). Al sinds jaren profileert Frankfurt am Main zich als cultuurmetropool met een veelzijdig en hoogstaand programma. Meteen al aan het begin van het jaar presenteert de Schirn Kunsthalle van 26 februari tot 12 juni het eerste hoogtepunt: Met zijn fantasierijke motieven behoort Joan Miró (1893 -1983) tot de meest geliefde schilders uit de 20e eeuw. De Spaanse kunstenaar was een van de voornaamste vertegenwoordigers van het surrealisme. Hij ontwikkelde een uit lijnen, kleuren, tekens en symbolen bestaande onafhankelijke beeldtaal.

 

ZIE OOK: http://cdn.verkeersbureaus.info/wp-content/uploads/2015/07/local-top-5-duitsland-tips.pdf

 

Het Städel Museum geeft met de tentoonstelling MANIERA op veelzijdige wijze een kijkje in een fascinerend hoofdstuk uit de Italiaanse kunstgeschiedenis. Van 24 februari tot 5 juni 2016 stelt de expositie werken tentoon van het Florentijnse maniërisme uit de hele wereld. Voor het eerst worden in Duitsland werken van kunstenaars zoals Andrea del Sarto, Pontormo, Rosso, Bronzino en Vasari gezamenlijk gepresenteerd.

 

 

Bezoekers zullen ook hun ogen uitkijken wanneer in maart kunstenaars, lichtdesigners en architecten de stad in kleurig licht onderdompelen. Tijdens de Light+Building-beurs van 13 tot 18 maart 2016 zal ook de Luminale, de biënnale van de lichtcultuur, in de avonduren weer voor spectaculaire lichteffecten zorgen.

Bij de Musikmesse draait alles om het gehoor. In 2016 presenteert de beurs zich met een volledig nieuw concept en een nieuw gezicht. In drie beleveniswerelden, die specifiek zijn voor een muziekstijl, kunnen particuliere bezoekers van 7 tot 10 april nog dieper in de wereld van de muziek duiken: instrumenten testen, live events meemaken en sterren ontmoeten.

 

 

Muzikaal wordt het ook op de BigCityBeats WORLD MUSIC DOME. Die staat in het teken van de huidige dj-scene. Meer dan 100 dj’s uit 30 landen vieren van 3 tot 5 mei in de Commerzbank-Arena het unieke Clubmusic Open Air Festival.

Wie meer van volksvermaak houdt, moet zeker naar de Wäldchestag. Op die dag trekt jong en oud naar het stadbos om de Frankfurter „Nationale feestdag“ flink te vieren. Van 14 tot 17 mei kunnen bezoekers van het volksfeest genieten van de talrijke zomertuinen, moderne kermisattracties en live acts.

Een feest voor de zintuigen, met een breed culinair aanbod en een podiumprogramma van jazz tot popmuziek, is het Opernplatzfest, dat van 22 juni tot 1 juli plaatsvindt. Bijzonder aantrekkelijk is de stemming in de avond, wanneer de gevel van de oude opera met vele lampen feestelijk verlicht wordt.

Sportliefhebbers komen op 3 juli aan hun trekken: 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en de grootste marathon als afsluiting – het IRONMAN European Championship biedt een wedstrijd tegen de achtergrond van adembenemende bergcoulissen met een unieke sfeer. Bijzonder indrukwekkend is de grandioze eindsprint op de Frankfurter Römerberg, het stadhuisplein, begeleid door duizenden enthousiaste toeschouwers.

Het gehemelte van de bezoekers wordt verwend op het Apfelweinfestival van 12 tot 21 augustus. In het centrum van de stad wordt het typisch Frankfurter drankje uitgebreid in het zonnetje gezet. Drink het traditioneel puur, als trendy mixdrankje of als zomercocktail. Vanzelfsprekend met lekkere regionale specialiteiten erbij.

Een ander hoogtepunt van 2016 is het Museumoeverfeest, een van de grootste kunst- en cultuurfestivals van Europa. Net als ieder jaar weet dat in het laatste weekend van augustus (26.08.-28.08.2016) dankzij zijn grote aantrekkingskracht, die ver over de stadsgrenzen reikt, weer tot drie miljoen bezoekers naar de Frankfurter Mainoever te lokken. Musea hebben hun deuren tot laat in de nacht geopend, bij de talrijke kraampjes langs de museumoevers kun je kunstnijverheidsproducten en accessoires kopen en een veelzijdig podiumprogramma zorgt voor afwisselend vermaak. Voor de inwendige mens zijn er culinaire heerlijkheden uit de hele wereld.

In de nazomer presenteren de Rheingauer wijnboeren in de Freßgass’ meer dan 600 soorten wijn en sekt (31.08-09.09.2016). Het aanbod van de wijnkraampjes loopt van de nobelste soorten tot lichte en sprankelende zomerwijnen. Naast de in de Rheingau dominerende Riesling worden ook wijnen aangeboden die van alternatieve druivensoorten gemaakt zijn. Op de Rheingauer wijnmarkt staan communicatie en advies op de voorgrond.

Om het jaar af te sluiten vindt traditioneel de Frankfurter Kerstmarkt plaats, een van de oudste en de grootste markten van Duitsland. Van 23 november tot 22 december zorgt deze in de binnenstand voor een feestelijke sfeer en is met ruim 200 kraampjes en talrijke activiteiten zeer de moeite waard. Op het podium van de Römerberg vinden bovendien talloze adventsconcerten plaats en het bekende torenblazen vanaf het balkon van de Nikolaikerk is een geliefd tussenspel.

Comments are closed.