Schiphol Group: Verwachte groei Schiphol: 60 miljoen reizigers in jubileumjaar

In 2015 reisden een recordaantal van ruim 58,2 miljoen reizigers via Amsterdam Airport Schiphol. Dat is een groei van 6,0% ten opzichte van 2014. Ook op de regionale luchthavens van Schiphol Group is groei: van Eindhoven Airport maakten in 2015 4,3 miljoen reizigers gebruik, een groei van 10,0% ten opzichte van 2014. Rotterdam The Hague Airport verwelkomde 1,7 miljoen reizigers, een groei van 0,3% ten opzichte van 2014. Het aantal vliegtuigbewegingen nam in 2015 ook op alle luchthavens van de groep toe.

Amsterdam airport Schiphol

Amsterdam airport Schiphol

Het aantal bestemmingen vanaf Schiphol bleef 2015 nagenoeg gelijk met het aantal van 2014, namelijk 322.

De cijfers van de Nederlandse vliegvelden

De cijfers van de Nederlandse vliegvelden

 

ZIE OOK: Zomer op Schiphol: Ruim 10,6 miljoen reizigers in juli en augustus.

 

Jos Nijhuis, President & CEO Schiphol Group: “Ook in 2015 zien wij groei op al onze luchthavens. In 2016, waarin we ons 100-jarig bestaan vieren, zullen wij naar verwachting 60 miljoen reizigers op Schiphol verwelkomen. Dit jaar zullen ook de verbouwingen in de terminal zijn afgerond, en kunnen wij onze reizigers weer de beleving bieden die past bij Europe‘s Preferred Airport.

 

 

Gezien de aanhoudende groei en internationale concurrentie, zullen wij fors blijven investeren in capaciteit en bereikbaarheid. Dat geldt ook voor onze regionale luchthavens. Deze investeringen maken dat Schiphol de luchthaven van voorkeur kan blijven voor reizigers, airlines en logistieke dienstverleners.”

Comments are closed.