Dierenbeschermingsorganisaties blij met ANVR-training dierenwelzijn

Reisbrancheorganisatie ANVR introduceert bij haar aangesloten reisorganisaties op 13 januari, tijdens de Vakantiebeurs die gehouden wordt van 12 t/m 17 januari 2016 in Utrecht, een speciaal ontwikkelde training op het gebied van dierenwelzijn. De ANVR en de ruim 280 aangesloten touroperators zetten zich al jaren in om de consument een (nog) betere vakantiebeleving, Better holidays, te bieden. Onder andere door het nemen van maatregelen op het gebied van natuur, cultuur, milieu en lokale bevolking, waardoor iedereen kan blijven genieten van mooie bestemmingen.

ANVR

ANVR

Dierenbeschermingsorganisaties Stichting SPOTS, IFAW en World Animal Protection zijn verheugd over het feit dat de ANVR dierenwelzijn onder de aandacht brengt en de training stimuleert bij de bij haar aangesloten reisorganisaties. De speciaal voor deze touroperators ontwikkelde ‘animal welfare’-training creëert meer bewustzijn en geeft tevens inzicht welke concrete maatregelen men kan nemen. Toeristische activiteiten waar dieren bij betrokken zijn, kunnen zo meer plezier opleveren voor zowel vakantieganger als dier.

 

ZIE OOK: Wilde dieren spotten in natuurrijk Fjell Noorwegen

 

Reisorganisaties kunnen, na de training en het examen, zo op veel meer manieren bijdragen aan een beter leven voor dieren en niet gewenste activiteiten vermijden. Minder (en liever geen) aanbod van ‘direct contact’ voorkomt dat dieren uit het wild worden gehaald, speciaal met die reden worden gefokt of getraind. Wilde dieren horen immers in het wild en kunnen daar -op voorwaarden- worden bewonderd. Door tips en do’s & dont’s te communiceren naar reisorganisaties die op hun beurt reizigers informeren wordt meer betrokkenheid en bewustwording gecreëerd en onacceptabele activiteiten vermeden.

 

 

Genoemde dierenbeschermingsorganisaties werken al geruime tijd samen met reisorganisaties aan diervriendelijke excursies en met de ANVR aan dierenwelzijnsrichtlijnen. Zo biedt bijna geen een reisorganisatie nog olifantenritten of -shows aan en worden excursies waarbij je kunt knuffelen met leeuwen in de ban gedaan. Daarentegen wordt het bewonderen van walvissen in de vrije natuur wel bevorderd.
“Het is goed dat de ANVR daarin nu het voortouw neemt”, aldus de dierenbeschermingsorganisaties.

Comments are closed.