Groeiende vraag naar reizen van specialisten, ook op beurzen

Steeds vaker kiest de consument voor bijzondere reizen, georganiseerd door kleinschalige specialisten. Dit merken niet alleen de leden van de vereniging van kleinschalige reisorganisaties, maar ook de organisatoren van vakantie- en reisbeurzen. De komende maand krijgen juist deze reisspecialisten hun eigen podia op de vakantiebeurzen.

Op reis met een specialist

Op reis met een specialist

“In 2016 blijft de keuze voor bijzondere reizen groeien”, verwacht Caroline de Greeff van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. “Dat is de reden waarom diverse organisatoren van reisbeurzen graag samenwerken met onze leden. Ook zij willen een goed en gevarieerd aanbod kunnen bieden aan een bredere groep bezoekers. Binnen onze vereniging zijn deze echte niche spelers te vinden.”

 

ZIE OOK: Brand USA Paviljoen klaar voor Vakantiebeurs 2015

 

Twee straten op de Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs in Utrecht heeft zelfs twee straten ter beschikking gesteld voor de kleinschalige reisbedrijven, samen met de VvKR: voor Europese bestemmingen en voor verre reizen. “In totaal staan er nu 22 reisorganisaties, maar dat hadden er meer kunnen zijn, we hebben leden moet teleurstellen,” volgens De Greeff. “Gezamenlijk willen we de reiziger in deze straten enthousiast maken voor de echt bijzondere reiservaringen.”

 

 

Nominaties voor Awards

De organisatie van de Utrechtse vakantiebeurs heeft twee van onze leden gewaardeerd met een nominatie voor de Vakantiebeurs Awards. De ene is Barrio Life met een voordracht in de categorie Steden- en Cultuurtrips voor hun ‘Nomaden inburgeringscursus’ in Marokko. De ander is Fru Amundsen die met hun reizen naar Noorwegen genomineerd zijn in de categorie Outdoor & Sport. Beide worden door de jury geroemd vanwege hun originaliteit en authenticiteit, met veel lokale elementen.

 

 

VvKR op de beurs

Ook de VvKR is als vereniging aanwezig op de beurzen, met een boodschap voor reizigers en reisbedrijven. Op de Vakdag van de beurs openen we onze straten symbolisch en hopen we veel relaties en andere kleinschalige reisbedrijven te ontmoeten. De rest van de week geven we meer bekendheid en maken consumenten duidelijk wat de voordelen zijn van kleinschalig reizen en het boeken van een reis bij een organisatie die lid is van de VvKR.

Reisportaal

“Uiteraard is het belangrijk dat onze leden voldoen aan de wet op de garantie, maar we bieden meer”, zegt De Greeff.

De VvKR heeft een eigen online reisportaal ontwikkeld. Via dit portaal kunnen reizigers echte kleinschalige specialisten vinden, voor precies die bijzondere activiteit die ze willen ondernemen. Of dat nu een vis- vogel-, wandel- of fietsreis is; een bestemming dichtbij of aan het andere eind van de wereld. Bijna elk specialisme is via ons portaal te vinden.

Comments are closed.