TUI introduceert slimme polsband

Afgelopen zomer heeft TUI een slimme polsband geïntroduceerd in TIME TO SMILE Artemis op Kos. Met deze SMART Pay polsband kunnen gasten contactloos betalen in hun hotel. Na een succesvolle testperiode en positieve reacties van klanten, is besloten de mogelijkheden van SMART Pay verder te ontwikkelen en uit te rollen naar meer TIME TO SMILE accommodaties. Zo kan de polsband in de toekomst fungeren als kamersleutel en automatisch verlichting en airco reguleren. Als een klant bijvoorbeeld de kamer verlaat, worden de airconditioning en verlichting automatisch uitgeschakeld en als de klant de kamer weer betreedt, worden die weer geactiveerd.

De slimme polsband

De slimme polsband

Geen portemonnee nodig

Het grote voordeel van SMART Pay is dat klanten hun portemonnee niet meer op zak hoeven te hebben. Met de polsband kunnen namelijk alle consumpties in het hotel of appartementencomplex betaald worden. Hotelgasten hebben bovendien 24/7 inzicht in hun uitgaven en worden dus niet aan het einde van hun vakantie geconfronteerd met vervelende verrassingen op hun hotelrekening. Door SMART Pay houdt de klant dus gemakkelijk zicht op zijn uitgaven. Maar er is in de toekomst nog veel meer mogelijk met SMART Pay. TUI is volop bezig met het onderzoeken van alle mogelijkheden, waarbij het gemak van de klant centraal staat. Zo kan de polsband in de zomer van 2016 wellicht ook als hotelkamersleutel gebruikt worden.

 

ZIE OOK: Allereerste TUI toestel rolt uit de hangar

 

Innovatieprijs

Met de innovatieve polsband behaalde TUI een tweede plaats in een wedstrijd van het Britse magazine Management Today. Het idee werd geprezen omdat het relatief snel en zonder hoge kosten is gerealiseerd. Met SMART Pay biedt TUI de klant aanzienlijk meer gemak tijdens zijn vakantie.

 

 

 

 

Comments are closed.