Toerisme Vlaanderen en Amadeus brengen boekingsgedrag in kaart

Toerisme Vlaanderen en Amadeus, een vooraanstaande technologiepartner voor de wereldwijde reisbranche, slaan de handen in mekaar op het vlak van data intelligence. Amadeus zal voor Toerisme Vlaanderen het boekingsgedrag van de internationale toerist zeer gedetailleerd in kaart brengen. Noorwegen wordt een eerste testcase voor de samenwerking. Die keuze is geen toeval, want Toerisme Vlaanderen is sinds deze maand actief op de Noorse markt.

Het landschap van Vlaanderen

Het landschap van Vlaanderen

Amadeus levert op basis van real time boekingsdata analyses over het reisgedrag van de internationale toerist en de jaarlijkse evoluties op dat vlak. Daarnaast biedt Amadeus ook inzicht in toekomstige trends in toerisme. Gesneden koek voor Toerisme Vlaanderen, dat als kennis- en strategiegedreven organisatie zijn marketingmiddelen zo efficiënt mogelijk wil inzetten om zijn acties zo gericht en zo slim mogelijk te plannen.

 

ZIE OOK: Bekendmaking winnaars Toerisme Vlaanderen Awards 2014

 

Steeds meer reisprofessionals kloppen aan bij Amadeus met de vraag naar maatoplossingen op het vlak van data intelligence”, zegt Luc Pannecoeck, General Manager van Amadeus Benelux. “De vraag komt hierbij uit diverse hoeken: agenten, Destination management organisaties, toeristische diensten, enz. kortom elkeen die op basis van goeie data analyses z’n strategie wil scherp stellen. Wij zijn erg blij om met een vooraanstaande partner als Toerisme Vlaanderen te kunnen samenwerken. Het getuigt van het professionalisme waarmee Toerisme Vlaanderen haar missie ter harte neemt. Als IT Technology bedrijf, hebben we samen met Toerisme Vlaanderen hun specifieke noden op het vlak van data analyses (in dit geval voor het Noorse incoming traffic naar Vlaanderen), in kaart gebracht en zijn we met een oplossing op maat gekomen.

 

 

“Toerisme Vlaanderen wil als professionele organisatie een zo goed en actueel mogelijk beeld hebben van de toerist die naar Vlaanderen afreist”, zegt Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen.

We gaan dan ook op zoek naar data die ons dichter bij de resultaten van onze business brengen. Meten is nu eenmaal weten. Met de data van Amadeus krijgen we een actueel beeld van zoek-, boekings- en afreisdata van de toerist op weekniveau zodat we onze acties maximaal gericht kunnen plannen. We hebben er voor gekozen om de samenwerking met Amadeus uit te testen op de Noorse markt. We zijn namelijk net gestart met activiteiten op deze markt en willen natuurlijk zo onderbouwd mogelijk werken. Aangezien het om vlieggegevens gaat, leent een markt als de Noorse zich uitstekend voor deze test. Noorse toeristen komen voornamelijk voor een citytrip naar Vlaanderen en vliegen naar Brussel.

Comments are closed.