Sneeuwbericht Tirol: de winter komt eraan

De snowboots en ski’s mogen weer uit de schuur worden gehaald, want komend weekend valt de eerste sneeuw ook in de lager gelegen gebieden van Tirol. De verwachting is dat aanstaande zaterdag 21 november op 1.000 meter hoogte een dikke laag sneeuw valt.

Winter in Tirol. Foto: Tirol Werbung

Winter in Tirol. Foto: Tirol Werbung

Het kwik daalt de komende dagen snel in de Oostenrijkse regio en in het weekend komt de temperatuur onder het vriespunt. Met name in Noord-Tirol wordt een dik pak verse sneeuw verwacht. Na het weekend blijft de temperatuur onder het vriespunt, maar in combinatie met de winterzon het ideale winter(sport)weer.

 

ZIE OOK: Hiking & wellness in Tirol

 

Topevenementen in de winterzon

Ook voor de komende evenementen in Tirol komt de sneeuw op het juiste moment. Dit weekend zijn de laatste festiviteiten van de grote winteropening van skigebied Obergurgl/Hochgurgl en het weekend erop opent Ischgl haar deuren met het befaamde ‘Top of the Mountain Concert’ waar niemand minder dan de Beach Boys het winterseizoen inluiden. De winterzon komt ook zeer gelegen voor het topsportevenement FIS Ski World Cup Opening voor de discipline telemarken dat van 26 tot en met 29 november plaatsvindt op de Hintertuxer Gletscher. Dankzij de hoge ligging van de gletsjer, is sneeuwzekerheid gegarandeerd, maar voor de bezoekers is de winterzon een warm welkom.

 

 

Comments are closed.