Kom alvast in kerstsfeer op de Oldenburger Lamberti-Markt

Bezoekers van de 160.000 inwoners tellende Noord-Duitse stad Oldenburg zijn aangenaam verrast door het unieke en uitnodigende karakter van deze stad én haar traditionele kerstmarkt, de zogeheten Lamberti-Markt.

Lamberti-Markt Oldenburg

Lamberti-Markt Oldenburg

Kleine stad

De mooi verlichte ‘kleine stad’ met 120 mooie houten kraampjes, verkoopstands en heel veel dennengroen is te bezoeken van 24 november t/m 22 december 2015. De sfeer op de kerstmarkt, die zich tussen het slot, het classicistische wachtgebouw, het historische stadhuis en de imposante St.-Lambertikerk (naamgever van de kerstmarkt) bevindt, is uniek en is moeilijk in woorden te vatten. Het is veel beter om de sfeer zelf ter plekke te proeven.

 

ZIE OOK: Bekijk meer kerstmarkten over de hele wereld

 

Sinds 1972 wordt de Oldenburger kerstmarkt elk jaar opgebouwd. Al enkele jaren geldt ze als een van de mooiste in Noord-Duitsland. Veel producten die er te koop zijn, worden ter plekke gemaakt en elke kraampje ziet er anders uit. De ‘kleine stad’ van Oldenburg biedt alles wat je van een kerstmarkt mag verwachten, dus je komt er helemaal in kerststemming. Omdat Oldenburg klimaatbescherming hoog in het vaandel heeft en het gebruik van groene stroom stimuleert, geeft de Oldenburger Lamberti-Markt dit jaar het goede voorbeeld.

 

 

De kerstmarkt is dagelijks van 11 – 20.30 uur geopend; alleen op de openingsdag, 24 november, begint ze pas om 17 uur. Op 5 december is het koopavond en zijn de winkels en de kerstmarkt tot 24 uur open.
reuzenrad-kerstmarkt-oldenburg-c-otm-fotograaf-torsten-krueger

Hoogtepunten tijdens de kerstmarkt

  • dagelijks grote kerststal achter de St.-Lambertikerk
  • ’s zaterdags om 17 uur: feestelijke bazuinmuziek bij het stadhuis
  • zaterdag 5 december tot 24 uur: extra lange koopavond. De kerstmarkt en de winkels in de binnenstad van Oldenburg nodigen uit tot gezellig slenteren en shoppen. Feestverlichting in de hele binnenstad en bijzondere kerstacties van de winkeliers

Meer informatie

Touristinfo Oldenburg

Schloßplatz 16
26122 Oldenburg
Duitsland
Telefoon: +49441 361613-66
E-mail: info@oldenburg-tourist.de
URL: http://www.wegnaaroldenburg.nl

Comments are closed.