De New York City insider guide

NYC & Company, het officiële marketing en toerisme bureau van New York City zet deze maand de wijk Prospect Height in de spotlight: place to be in booming Brooklyn. De neighborhood is onder andere bekend vanwege het schitterende Prospect Park en de vele musea en is goed bereikbaar met onder andere de 2, 3, 4, 5, B, D, N, Q en R metrolijnen.

De botanische tuin in Brooklyn © Julienne Schaer

De botanische tuin in Brooklyn
© Julienne Schaer

Prospect Heights is het ultieme voorbeeld van leven in de 21e eeuw in Brooklyn: hip & aantrekkelijk voor locals én bezoekers”, aldus Marty Markowitz, Vice President Borough Promotion and Engagement NYC & Company. “Of je hier nu de Brooklyn Nets aanmoedigt in Barclays Center of gaat brunchen bij het legendarische Tom’s Restaurant, hier ervaar je de echte cool factor van Brooklyn.

 

ZIE OOK: Vier Spooky halloween in New York City

 

Must see

Het in 2012 geopende Barclays Center – thuis van NBA team Brooklyn Nets – biedt met 18.000 stoelen plaats aan de grootste sport & entertainment events in de stad. Duik op loopafstand van deze entertainmenttempel in de collectie Brooklyn Museum met meer dan 1,5 miljoen kunstvoorwerpen. Kom tot rust in de prachtige Brooklyn Botanical Garden tussen meer dan 40.000 bloemen en plantensoorten uit alle delen van de wereld. Een must voor architectuurliefhebbers is de stunning Brooklyn Public Library.

 

 

Must eat

Voor de lekkerste Japanse gerechten ga je naar Chuko Ramen, liefhebbers van de Caribische keuken komen bij The Islands aan hun trekken. Tom’s Restaurant staat al sinds de opening in 1936 bekend om de fantastische brunches met pannenkoeken en cocktails: hier drink je de best key lime rickeys in town! Bij Ample Hills kun je jezelf trakteren op ijsjes met bijzondere smaken en namen; van Snap, Mallow tot Pop (marshmallow ijs met rice krispies) en The Raw Deal met cookie dough. Het fameuze El Atoradero is onlangs verhuisd van The Bronx naar Prospect Heights en serveert without a doubt het beste Mexicaanse eten.

Must club

Voor cocktails verwijzen wij je door naar Tooker Alley, een speakeasy die is vernoemd naar de locatie van de bekende Dill Pickle Club uit Chicago. Voor drankjes tussen de rich and famous ga je naar Weather Up, een klassieke cocktailbar waar zowel sterren als locals zich graag laten zien.

Comments are closed.