Skiën in Colorado: (On)betaalbaar

In oktober was het al behoorlijk koud in Nederland en dan gaan onze gedachten al snel uit naar de wintersport. Vorig jaar schreven we al eens over één van de beste skigebieden ter wereld: Colorado. Nu laten we zowel een luxe – daar staan de Rocky Mountains immers om bekend – als een voordelige skiplek zien.
colorado-aspen-ski

Luxe: Aspen

Aspen is het bekendste wintersportstadje van de Rocky Mountains, en ook meteen het duurste. Hier komen sterren als Rihanna, Paris Hilton en Arnold Schwarzenegger om door de fijne poedersneeuw naar beneden te zoeven. Deze beroemdheden willen na een lange dag skiën natuurlijk niet aan een ordinaire burger met een pint bier. Helemaal in lijn met de organic trend in de VS beschikt Aspen dus over een groot aanbod aan restaurants met wholefood en biologische maaltijden op het menu. Als je op reis gaat naar Aspen is het belangrijk om een elektronisch betaalmiddel zoals een creditcard of paysafecard mee te nemen, om je de luxe van het plaatsje te kunnen veroorloven.

 

 

Het meest opvallende van het landschap rond Aspen zijn de loofbomen, de Aspen trees. Voor Europeanen zijn de grote loofbossen in de sneeuw een bijzonder gezicht. Het leuke is dat de bomen op veel plekken vrij ver uit elkaar staan, zodat je ertussendoor kunt skiën. Want dat is ook anders dan bij ons: binnen het skigebied, de zogeheten Boundary, hoef je je niet aan de pistes te houden, maar mag je overal afdalen. Je hebt dus veel mogelijkheden om zonder andere skiërs van het fenomenale uitzicht te genieten.

Betaalbaar: Winterpark Resort

Hoewel de Rocky Mountains om hun luxe skigebieden bekend staan, zijn er ook betaalbare opties. Populair onder de locals is het Winter Park Resort, dat tussen de plaatsjes Fraser en Granby ligt. Het is bereikbaar over de Interstate 70 snelweg, en met de California Zephyr-trein van treinmaatschappij Amtrak. Ook overweegt Amtrak om de legendaire Winter Park Express, die tot 2009 naar het park reed, nieuw leven in te blazen.

Met meer dan elf vierkante kilometer is Winter Park één van de grootste skiresorts in de VS. Het ligt vlak naast de mooie Colorado River, en is met een aantal andere skigebieden verbonden, zoals het meestal rustigere Mary Jane. Je hebt dus niet snel alle pistes gezien. Voor wie niet in Denver wil overnachten zijn er in de stadjes Winter Park en Granby ook mooie en betaalbare accommodatiemogelijkheden.
Beeldrechten: Flickr Winter is Coming Anders CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Comments are closed.