Truffels zoeken met gids en truffelhond

Liefhebbers van truffels kopen deze voortaan niet meer in de delicatessenwinkel voor tientallen euro’s, maar gaan zelf op jacht in de Italiaanse regio Piemonte. AmbianceTravel, specialist in reizen met een bijzonder karakter, organiseert van vrijdag 27 tot en met 29 november een exclusieve truffelreis die volledig in teken staat van ‘het witte goud’. Deze bijzondere reis zal worden begeleid door Bernard Tesink, eigenaar van sterrenrestaurant De Burgemeester in Linschoten. Behalve restaurateur is Bernard ook importeur van Italiaanse wijnen en neemt zijn gasten dan ook graag mee naar een aantal bijzondere wijnhuizen.

Op truffeljacht in Piemonte

Op truffeljacht in Piemonte

Op het programma van de driedaagse reis door Italië staat de witte truffel centraal. U zult hem zien, ruiken, proeven en voelen. Zien en voelen tijdens het bezoek aan een truffelmarkt, proeven tijdens enkele maaltijden en ruiken tijdens de zoektocht door de bossen van Piemonte, uiteraard begeleid door een truffeljager met zijn truffelhond. U verblijft in de streek Piemonte (rondom Turijn), de regio waar een aantal Italiaanse topwijnen worden gemaakt, zoals de Barolo, Barbera en Barbaresco. Tijdens de reis is een aantal wijnproeverijen met deze wijnen voorzien.

 

ZIE OOK: Europa’s mooiste Voetbalsteden

 

AmbianceTravel heeft een bijzonder hotel geselecteerd als verblijfsadres tijdens deze truffelreis. Dit is het kleinschalige hotel Relais Sant Uffizio, in de omgeving van de ‘truffel hoofdstad’ Alba. Het sfeervolle hotel is een voormalig klooster uit de 15e eeuw maar beschikt vandaag de dag over alle wenselijke luxe zoals een binnenzwembad met wellness.

 

 

De truffeljacht

In de doorgaans rustige bossen van de Italiaanse regio Piemonte kun je in de maanden oktober en november getuige zijn van een opmerkelijk tafereel. Kleine honden speurend tussen de wortels van bomen en struiken. Op de voet gevolgd door hun baasje, de truffeljager. De honden zijn speciaal getraind en hebben een zeer sterk ontwikkeld reukorgaan. Vroeger werden vooral varkens gebruikt bij de truffeljacht, maar zij houden ook zelf te veel van truffels. Hierdoor eindigde menige truffelvondst in een gevecht tussen de jager en het varken.

Comments are closed.