Allianz Global Assistance introduceert doorlopende fietsverzekering

Allianz Global Assistance introduceert de doorlopende fietsverzekering voor nieuwe en gebruikte fietsen. De fiets is verzekerd tegen diefstal en de eigenaar krijgt juridische hulp bij een ongeval met de fiets. De verzekering kan uitgebreid worden met een dekking tegen schade en hulp bij pech onderweg.

De fietsverzekering

De fietsverzekering

De nieuwe doorlopende verzekering kan afgesloten worden voor fietsen tot en met drie jaar oud en met een waarde van maximaal 5.000 euro; voor e-bikes zelfs tot 6.000 euro. De verzekering kan jaarlijks worden verlengd, er is geen maximale verzekeringsduur en bij maandbetaling wordt geen toeslag gerekend.

 

ZIE OOK: Verzekering waarschuwt voor dekking off-piste

 

Diefstal

Bij diefstal keert Allianz Global Assistance tot en met drie jaar 100% van de verzekerde waarde uit. Na drie jaar worden de afschrijvingen van de fiets meegenomen in het uit te keren bedrag. De dekking bij diefstal geldt wereldwijd en juridische bijstand wordt verleend in heel Europa.

Schade

De fietsverzekering kan eventueel worden uitgebreid met schade en pechhulp. Met de schadedekking is de schade volledig gedekt die per ongeluk aan de fiets is veroorzaakt of door bijvoorbeeld vandalisme is ontstaan. Bij reparatie wordt ook een vergoeding voor een leenfiets gegeven.

 

 

Pechhulp

Bij pech onderweg wordt de klant snel weer op weg geholpen. Indien mogelijk komt er een monteur met zijn mobiele werkbus naar de klant om het rijwiel ter plekke te maken. Als dat niet kan, wordt de fiets, de gedupeerde en zelfs zijn fietsmaatje naar een locatie naar keuze gebracht, binnen een straal van 30 kilometer. Voor pechmeldingen na 21.00 uur geldt dat er een hulpdienst naar de pechlocatie wordt gestuurd. De verzekerde heeft recht op pechhulp in heel Nederland en zelfs tot 30 kilometer over de grens in België en Duitsland.

In maart dit jaar heeft de verzekeraar al een aflopende fietsverzekering geïntroduceerd.

Comments are closed.