Prijzenoorlog tussen parkeeraanbieders Schiphol

Waar vorige week bekend werd dat parkeren op het officiële parkeerterrein Schiphol bijna het duurste van Europa is, voeren alternatieve aanbieders rondom Schiphol een ware prijzenoorlog. Uit onderzoek van vergelijkwebsite Parkos blijkt dat de prijzen van de alternatieve aanbieders afgelopen jaar tot wel 26% gedaald zijn.
Basement Car Park

Schiphol heeft al jaren niet meer het alleenrecht op het bieden van parkeerdiensten, afgelopen jaren zijn er tientallen parkeerbedrijven bij gekomen. Door de grote concurrentie tussen de bedrijven komt de prijs onder druk te staan. Arne Bos, oprichter van vergelijkingssite Parkos.nl vertelt: “Veel bedrijven hebben meer dan genoeg parkeerruimte en proberen deze te vullen door steeds lagere prijzen aan te bieden. Hierdoor is er een ware prijzenoorlog ontstaan, een week parkeren kan inmiddels al vanaf 36 euro waar dit vorig jaar 47 euro koste.”.

Ook valet parkeren, een dienst waarbij de klant de auto door een chauffeur laat parkeren, heeft een flinke opmars gemaakt. Waar dit vroeger gezien werd als een luxe dienst is dit inmiddels vanwege de prijsdaling een gemeen goed geworden. De vergelijkingssite ziet een groei van 30% in het aantal reizigers dat gebruik maakt van de dienst ten opzichte van vorig jaar. Dit komt mede door een prijsdaling van zo’n 17%.

Comments are closed.