Drie producten genomineerd voor de Pleisureworld Noviteiten Award

Hoe creatief is de recreatieve sector? Ieder jaar zet Pleisureworld de meest opmerkelijke vernieuwingen in de recreatiesector op een rijtje. De jury had dit jaar de keuze uit tien producten met en zeer diverse achtergrond. Drie van deze innovaties zijn genomineerd voor de eindronde. De winnaar wordt bekend gemaakt op woensdag 4 november op de beursvloer van de Recreatie Vakbeurs Hardenberg.

De Pleisureworld Noviteiten Award

De Pleisureworld Noviteiten Award

De drie genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

De KiteTender

Dit is een nieuw vaartuig dat de eigenschappen van kitesurfen en zeilen samenvoegt. In de boot ervaar je de snelheid van een kite, maar het is laagdrempeliger omdat je geen balans hoeft te houden op een surfboard. Volgens de jury heeft dit product de potentie om uit te groeien tot de volgende grote watersporttrend.

 

ZIE OOK: SAS introduceert nieuw concept SAS Go light

 

De Digireceptie

Lang niet alle handelingen aan een receptie hoeven door mensen te worden uitgevoerd. Door de routinematige en simpele handelingen te automatiseren heeft de (receptie)medewerker meer tijd om aandacht te besteden aan de aspecten die te maken hebben met een gastvrije ontvangst. In sommige gevallen kan zelfs een doe-het-zelf receptie een oplossing zijn. Dit product werd ontwikkeld door Afas Software.

 

 

De Oxboard

Oxboard is een compacte, eenvoudig bestuurbare en 100% elektrische personal transporter. Hoewel het vervoermiddel in de eerste plaats is bedoeld voor serieus vervoer, heeft het ook een hoge fun-factor. Het product werd dit jaar gelanceerd en is in korte tijd al aan een flinke opmars bezig. Het biedt recreatiebedrijven weer een nieuwe vorm van vermaak en is geschikt als verhuurobject.

Wildcard

Drie producten haalden de nominatie net niet. Het verschil was echter dermate klein dat de juryleden deze producten nog een keer nader willen bekijken. Daarvoor is een wildcard beschikbaar gesteld door de organisatie van Pleisureworld. De producten die nog nader onder de loep worden genomen zijn:

Stratech Insight; actuele managementinformatie op je smartphone, tablet of pc.
De Aurorean; een sfeermaker waarmee je licht en geluid op een specifieke plek kunt inregelen.
Inklapbare hotelkamer van Flexotels; nu ook met eigen sanitair

Branchevreemd

De jury ervaart dat er steeds meer innovaties ontstaan buiten de recreatiesector, die vervolgens een recreatieve toepassing krijgen. Het is dan lastig om te beoordelen of de innovatie wel echt een vernieuwing is, of een bestaand product die een toepassing krijgt in een nieuwe markt. Bert van der Stoep van Vadesto, (de winnaar van 2014) licht het dilemma toe: “Vaak gaat het om nieuwe toepassingen van bestaande technologieën, waarvan moeilijk is uit te maken wat nu echt innovatief is. Wat die producten betreft worden in de beoordeling andere criteria belangrijker zoals de beleving, de uniciteit, de (brede) gebruiksmogelijkheden, de marktkansen e.d.”

De uitreiking

De jury van dit jaar bestaat uit: Reinoud van Assendelft van het gelijknamige leisure adviesbureau, Max van Leeuwen, innovatie-expert Leo Groote Instituut, Bert van der Stoep van Vadesto buitensport en winnaar van de innovatie award in 2014, Erik Hordijk van Borgingonline en Walter Jonker hoofdredacteur van Pretwerk.nl. De winnaar van de Pleisureworld Noviteiten Award wordt bekend gemaakt op woensdag 4 november om 17.00 uur op de recreatievakbeurs in Hardenberg in het netwerkpaviljoen van Pleisureworld.

Comments are closed.