Medische hulp op vakantie

Natuurlijk vindt niemand het prettig om ziek te zijn. Maar ziek worden als je lekker op vakantie bent, is natuurlijk helemaal vervelend. Als je ziek wordt op vakantie en zorg of medicijnen nodig hebt, is het prettig dat dit vergoed wordt door de zorgverzekering. Lees dit artikel goed door en ga goed voorbereid op vakantie.
zorgverzekering-2016

Medische zorg in het buitenland – basisverzekering

Veel medische zorg in het buitenland wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Elke basisverzekering is gelijk en wereldwijd wordt alleen spoedeisende en noodzakelijke zorg vergoed die niet kan wachten tot je weer terug bent in Nederland.

 

 

In het buitenland worden er vaak meer kosten gemaakt, denk hierbij aan het omboeken van een vliegticket of het bijboeken van (een) hotelovernachting(en). De vergoeding voor de zorg is nooit hoger dan het gangbare tarief dat in Nederland geldt. Zijn de gemaakte kosten hoger dan de vergoeding die je ontvangt? Dit verschil moet je helaas zelf betalen. Je kunt zich hiervoor wel verzekeren met een aanvullende verzekering.

Medische zorg in het buitenland – aanvullende verzekering

De vele aanvullende pakketen die er in zorgverzekeringland zijn, bieden vaak extra vergoedingen voor medische zorg in het buitenland. De invulling van deze pakketten varieert sterk onderling, het is daarom aan te raden goed na te gaan wat u belangrijk vindt. Zo maak je de juiste keuze bij het kiezen van een aanvullende zorgverzekering.

Enkele voorbeelden van vergoedingen vanuit een aanvullend pakket van de zorgverzekering:

  • Vaccinaties

  • Bijkomende kosten vlucht of hotel

  • Dekking voor zorg die niet spoedeisend is

  • Dekking indien zorg duurder is dan het tarief in NederlandNiet alleen de inhoud van het aanvullend pakket kan verschillen. Ook de voorwaarden van kunnen anders zijn. Let hier goed op bij het vergelijken van de pakketten voordat je een keuze maakt. Lees hier meer over de zorgverzekering van 2016.

Comments are closed.