Frans skioord La Rosière zet St.Bernardhond in op kinderpiste

Honden minnende families die dit jaar gaan skiën in het Franse skigebied van La Rosière kunnen letterlijk de snuit van de St. Bernardhond achterna. Er is nu een thematische kinder skizône en wekelijks zijn er wandelingen met deze bergviervoeters, die hun naam ontlenen aan deze streek.
la-rosiere-st-bernard-skieen-kinderen

Kinderfunpark op de piste: Espace Ludique Petit Saint Bernard

In het bosrijke gedeelte net boven het dorp is een fun&freeridpark voor kinderen gecreëerd. Gemakkelijk toegankelijk met een sleepliftje, kunnen zij on- en offpiste het spoor volgen van de St. Bernardhondpoortjes. Ook zijn er glijbanen, kan er gesleed worden en zijn er obstakels voor de echte jonge durfals. Plezier staat voorop; de pistes zijn niet moeilijk of stijl.

Knuffelen met St. Bernhardhonden

Tijdens het winterseizoen wordt 1 x per week een wandeling georganiseerd met St. Bernhardhonden. Ruim 2 eeuwen geleden werden ze boven op de Col St. Bernard in Frankrijk ingezet om gestrande pelgrimswandelaars te redden tijdens sneeuwstormen en zware sneeuwval. Nu zijn ze het levendige symbool van dit gebied en is er zelfs een St.Bernard vriendenclub. Informatie bij het Office du Tourisme van La Rosière in het dorp. Kosten voor kinderen boven de 8 jaar: € 3.

 

 

La Rosière: skiën in Frankrijk en Italië

Het vriendelijk ogende skioord La Rosière ligt tussen de grote jongens Tignes en Les Arcs en heeft zich ontwikkeld als een betaalbare familiebestemming. Dat komt onder andere door een divers aanbod van ski-in/ski-out accommodaties en gunstige familiepassen voor het skigebied Espace Bernardo. Bijzonder is dat de 160 km aan pistes zich uitstrekken over Frans en Italiaans grondgebied. De vele pistes op de zuidhelling bieden een groot zon en lichtvoordeel, vooral vroeg in het seizoen. De hoogte op 1850 meter én het microklimaat staan garant voor voldoende sneeuw. Meer informatie over La Rosière op www.larosiere.net.

Comments are closed.