Meer Nederlandse toeristen op de campings in Gerona

Het Nederlandse toerisme is deze zomer een van de hoofdrolspelers geweest op de campings in de regio Gerona. Deze markt heeft een groei van ongeveer 5% doorgemaakt dankzij de groots opgezette promotiecampagne en in het algemene context, naast de grote aantrekkelijkheid en de infrastructuur van deze omgeving.
campings-girona-banner

De Vereniging van Campings van Gerona is ieder jaar aanwezig op de belangrijkste internationale beurzen binnen de sector en organiseert regelmatig persreizen voor de gespecialiseerde journalisten, waaronder groepen Nederlandse journalisten, zodat zij de faciliteiten van de campings van Gerona en de omgeving leren kennen, en de cultuur en gastronomie als twee waardevolle onderdelen.

Vakantiebeurs

De beurs in Utrecht heeft de belangrijkste rol gespeeld in de internationale promotiecampagne van dit jaar. Van 14 tot 18 januari hebben bijna 20 campings deelgenomen aan de Vakantie Jaarbeurs, met een nieuw onderdeel: de showcookings, kookdemonstraties uit de regio Gerona aan het Nederlandse publiek. Ook nam de Vereniging van Campings van Gerona deel aan de ANWB Kampeerdagen in Amstelveen op 13 en 14 april.

De Vereniging van Campings van Gerona heeft een stevige promotiecampagne gevoerd, waarmee zij de Premi Alimara heeft gewonnen. Deze prijs wordt sinds 1985 uitgereikt voor de beste toeristische campagnes en campagnematerialen, van zowel instellingen als bedrijven. De prijs werd uitgereikt door de CENT, een centrum voor toeristische opleidingen, horeca-opleidingen en toeristisch advies.

 

 

De Vereniging van Campings van Gerona heeft de Premi Alimara Empresa 2015 uitgereikt gekregen voor de campagne met de naam “Campings Experience”, die verschillende promotionele acties bevat, waaronder het zeer vernieuwende product dat vorig jaar van start is gegaan onder dezelfde naam om het regionale toerisme te versterken. Dit is een pakket van campings, aangeboden in het Catalaans, Spaans, Frans en Engels, met het idee dat de toerist die deze campings nog niet kent, deze kan leren kennen. Reserveringen kunnen worden gemaakt via de website www.campingsexperience.com.

Daarnaast is in de prijswinnende campagne een reserveringsmogelijkheid voor de betrokken campings opgenomen via de website www.campingsingirona.com en is deze vernieuwd om te kunnen fungeren als een promotioneel onderdeel en voorbeeld binnen de sector. Deze dienst wordt aangeboden in 7 talen en bevat een intranet.

Het onderdeel van de organisatie dat zich toelegt op het bezoeken van beurzen van de bekroonde campagne was aanwezig op Girocamping, dat zich als etalage van de sector gevestigd heeft en nam deel aan de promotie in januari 2014 in Stuttgart, waar maar liefst 7 campings uit de regio Gerona de prestigieuze titel ‘Beste camping’ toegekend kregen van de ADAC (de grootste automobilistenvereniging in Duitsland) en de ANWB. Dat is de helft van de campings in Spanje die deze titel hebben ontvangen. Deze toekenningen laten zien dat de sector gezond is en geven aan dat het toeristische bestemmingen van hoge kwaliteit zijn.

Bijna 120.000 kampeerplekken

De Vereniging van Campings van de regio Gerona telt 75 leden en biedt 119.308 overnachtingsplaatsen. Het totaal aantal overnachtingsplaatsen op campings in het gebied is 135.000, waarmee de sector op de eerste plaats komt in het toeristische aanbod.

Comments are closed.