Mirre finisht na 5000 km in 100 dagen

Mirre is op 8 oktober in Nijmegen feestelijk onthaald na haar fietstocht van 5.000 kilometer door de Gelderse streken. In 100 dagen fietste Mirre door de Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek. Onderweg heeft ze evenementen bezocht,inwoners ontmoet, gegeten in honderden restaurants en iedere dag op een ander bed geslapen. Mirre schreef iedere dag een blog, deed verslag via Facebook, Twitter en Instagram en was zelfs af en toe live te volgen vanaf haar fiets.

De finish van Mirre

De finish van Mirre

Feestelijk onthaald in Nijmegen

Op 8 oktober, de 100e dag van haar fietstocht, is Mirre feestelijk onthaald in Nijmegen. Tijdens de laatste 5 kilometer van de tocht fietsten een aantal van haar fans mee naar het eindpunt. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk van provincie Gelderland, toeristische ondernemers en haar trouwste fans stonden Mirre op te wachten bij de finish in het centrum van Nijmegen. “Ik ben ervan overtuigd dat Mirre, na haar tocht van 5000km door de Gelderse streken, zich in Gelderland gaat vestigen”, zegt Jan Jacob van Dijk, Gedeputeerde van de provincie Gelderland.

 

ZIE OOK: Nijmegen wederom goedkoopste terrasstad

 

5000 km door de Gelderse streken

Mirre fietste vanaf 1 juli iedere dag ongeveer 50 kilometer door de Gelderse streken. Via de website en via social media zijn honderden tips binnengekomen van inwoners. Iedere dag plaatste Mirre een blog over wat ze die dag had beleefd. Mirre heeft in die 100 dagen onder andere mogen slapen in een helikopter, was als VIP aanwezig bij de Zwarte Cross en mocht de apen voeren bij de Apenheul. De verhalen, foto’s en video’s die Mirre tijdens haar tocht door de Gelderse streken heeft verzameld zijn te lezen in haar reisverslag. “We zijn ontzettend trots op Mirre die de échte Gelderse streken op een vernieuwende manier in beeld heeft gebracht”, zegt Hanneline Oosting van Toerisme Gelderland.

 

 

Mirre is geselecteerd uit 900 sollicitaties

Vanaf mei kon iedere fietsliefhebber uit Nederland solliciteren op ‘de beste vakantiebaan van Nederland’. Bijna 20.000 mensen bezochten de inschrijvingswebsite waarvan er 900 daadwerkelijk solliciteerden. Na een selectiedag op de Posbank met de top 12 kwam Mirre (29, Groningen) als winnaar uit de bus. “Gelderland is een prachtige fietsprovincie en dat ik het voorrecht heb gehad om elke uithoek te leren kennen is echt een cadeautje”, aldus Mirre nadat ze was gefinisht in Nijmegen.

Comments are closed.