Voor een wereld vol cultuur trek je dit najaar over de IJssel

Over de IJssel vind je het beste wat Nederland te bieden heeft: stad in land én land in stad. Voor mensen die geen vluchtig vermaak zoeken maar gedenkwaardige, bijzondere ervaringen. Over de IJssel is bijzonder door de combinatie van unieke historische steden en authentiek landleven. Het Twents Bureau voor Toerisme en MarketingOost laten zien wat de toeristische regio’s in Overijssel dit najaar in huis hebben voor een dag- of meerdaags bezoek. Volop cultuur, heerlijk fietsen en genieten van streekproducten, over de IJssel is het allemaal te vinden.

Een wereld vol cultuur vind je over de IJssel

Een wereld vol cultuur vind je over de IJssel

Landelijke bijlage

In een speciale, landelijk verspreide bijlage worden de culturele hotspots in lezenswaardige verhalen uitgelicht. Zo vertellen de museumdirecteuren van het Rijksmuseum Twenthe en Museum De Fundatie gepassioneerd over de grote Turner-tentoonstelling in Enschede en Zwolle. Toont Diepenheim het werk van internationale kunstenaars geïnspireerd op de volkscultuur uit dit kleinste stadje van Overijssel. Laat stadsgids Titia Boitelle uit Enschede de rijkdom van Roombeek zien. Is de glorie van toen nog steeds terug te vinden in de Hanzestad Kampen. Geven Giethoorn en Ootmarsum blijk van hun bijzondere aantrekkingskracht. Wordt duidelijk waarom je tijdens een stadswandeling door Deventer toch vooral ook omhoog moet kijken. En kan er over de IJssel met FeelFood-routes heerlijk worden gefietst door landgoederen als die van Vilsteren en Singraven.

 

ZIE OOK: Meer buitenlandse toeristen in Overijssel

 

Unieke belevenissen te winnen

Inclusief arrangementen, logies en cultuuragenda zijn de verhalen over al deze hotspots ook terug te vinden op de speciale website. Verder zijn er via deze website negen unieke belevenissen te winnen: bijzondere overnachtingen met exclusieve ontvangsten, pop up diners en proeverijen op speciale locaties. Wat te denken van een verblijf in een Sterrenkubus, Watertoren, Vervenershuisje, Reggehooiberg, Sprengenberg Tentlodge? En .. niet gewonnen, niet getreurd want van iedere belevenis is ook een direct boekbare arrangementsvariant te reserveren.

 

 

Uitnodigen tot een dag- of meerdaags bezoek

In deze najaarscampagne van het Twents Bureau voor Toerisme en MarketingOost staan de stedelijke en landschappelijke cultuur over de IJssel centraal. Kortom, de culturele kwaliteit van Overijssel die uitnodigt tot een dag- of meerdaags bezoek en positief bijdraagt aan het imago van het aanbod over de IJssel. Behalve de landelijk verspreide bijlage en de website wordt vanuit een crossmediale aanpak ingezet op STER commercials, radiospots via regionale omroepen, online marketing, social media, nieuwbrieven en diverse pers & pr-activiteiten.

Comments are closed.