Bond is GREAT Britain

James Bond schittert weer in SPECTRE, en VisitBritain maakt opnieuw gebruik van het iconische profiel van 007 om aan de hele wereld te laten zien wat Groot-Brittannië zo GREAT maakt.
spectre-007

SPECTRE, Het 24e avontuur

SPECTRE, alweer het 24e James Bond-avontuur van Albert R. Broccoli’s EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer-Studios en Sony Pictures Entertainment, is vanaf 29 oktober 2015 te zien in de Nederlandse bioscopen.

VisitBritain speelt in op de wereldwijde fascinatie met James Bond en het feit dat de film Groot-Brittannië internationaal onder de aandacht bij potentiële bezoekers brengt. Daarom lanceert VisitBritain vandaag in samenwerking met Sony Pictures Entertainment en Metro-Goldwyn-Mayer Studios een internationale campagne voor het filmtoerisme “Bond is GREAT Britain”.

Deze campagne gaat van start in ruim 60 landen om 007-fans te stimuleren Groot-Brittannië – de thuisbasis van Bond – als hun volgende vakantiebestemming te kiezen.

Als officiële nationale toeristische partner voor het verschijnen van SPECTRE in de bioscopen maakt de wereldwijde campagne van VisitBritain gebruik van een combinatie van buitenreclame, drukwerk, en digitale en sociale media. Onder andere met exclusieve filmbeelden van achter de schermen van SPECTRE via de speciale campagnepagina VisitBritain.com/spectre.

Bovendien zijn er in deze nieuwe campagne drie nieuwe afbeeldingen te zien: één van James Bond, een Aston Martin voor Blenheim Palace, en een scène uit SPECTRE met James Bond in Whitehall.
spectre-007-avontuur-groot-britannie

Andere hoogtepunten zijn de vier nieuwe 360 graden-video’s van belangrijke filmlocaties uit SPECTRE – Blenheim Palace, Camden, Westminster Bridge, en City Hall – die wereldwijd gepromoot worden via het uitgebreide sociale media netwerk van VisitBritain. Deze video’s geven mensen de mogelijkheid om virtueel binnen te stappen in een paar markante Britse locaties die op het witte doek in SPECTRE te zien zijn. De eerste, van Blenheim Palace, verschijnt vandaag op VisitBritain.com/spectre.

 

ZIE OOK: Hip and happening in Groot-Brittannië

 

Deze video’s bouwen voort op de reeks enorm populaire 360 graden-afbeeldingen van een aantal van de meest geliefde Britse landschappen en historische attracties, die VisitBritain eerder dit jaar uitbracht.

Dit is de derde keer dat VisitBritain, in samenwerking met Sony Pictures Entertainment en Metro-Goldwyn-Mayer Studios, meedoet met de marketing van Bond om nog meer buitenlandse toeristen te motiveren en inspireren naar Groot-Brittannië te komen.

 

 

De campagne “Bond is GREAT Britain” van 2012, rond de verschijning van SKYFALL, resulteerde in internationale promotionele coverage waar 653 miljoen mensen wereldwijd door werden bereikt en een waarde van £ 3,5 miljoen voor Groot-Brittannië en zijn partners opleverde. Die campagne had een positief effect op het buitenlandse toerisme: 16% van de mensen die een vakantie naar Groot-Brittannië hadden geboekt konden zich de campagne “Bond is GREAT Britain” herinneren, terwijl 35% van degenen die zich de advertentie kon herinneren zei echt van plan te zijn Groot-Brittannië in de komende drie jaar te bezoeken. SKYFALL bevorderde ook het aantal bezoekers naar Glencoe in Schotland, dat als filmlocatie diende, met een stijging van het aantal bezoekers van 41,7% na 2012.*)

Sally Balcombe, CEO van VisitBritain:

We weten dat het verband tussen toerisme en films heel groot is. Recente films hebben aangetoond dat ze voor een serieuze toename van het aantal bezoekers zorgen. Bijna de helft van onze potentiële bezoekers geeft aan plekken te willen bezoeken die ze in films of op TV hebben gezien. Daarom doen we ons uiterste best om uit die interesse voor filmlocaties onze slag te slaan. Via onze campagne “Bond is GREAT Britain” zetten we ons enthousiast in om meer mensen te stimuleren en inspireren voor een vakantie naar Groot-Brittannië. Dat zal leiden tot een meetbare toename van het aantal buitenlandse bezoekers en hogere uitgaven van bezoekers in al onze regio’s.

Als onderdeel van de nieuwe “Bond is GREAT Britain” campagne krijgen 007-fans uit de hele wereld ook de kans om deel te nemen aan een exclusieve competitie op visitbritain.com/spectre, waarmee ze een prijs kunnen winnen om in Bond-stijl in Groot-Brittannië te vertoeven. Zo krijgen ze een Aston Martin met chauffeur tot hun beschikking, een exclusief privébezoek aan Madame Tussauds en verblijf in een van de exclusieve Radisson Blu Edwardian Hotels. Er komen ook een “Bond is GREAT Britain”-advertentie met clips uit vorige Bond-films en exclusieve footage van SPECTRE op VisitBritain’s YouTube site en VisitBritain.com/spectre.
spectre-007-iconisch
Het buitenlandse toerisme vertegenwoordigt voor Groot-Brittannië een waarde van £26,2 miljard per jaar, de Britse cultuur en erfgoed zijn de belangrijkste attracties voor buitenlandse bezoekers uit de hele wereld. In SPECTRE komen een aantal beroemde Britse locaties fantastisch in beeld. De enorme omvang van de historische en culturele aantrekkingskracht van Groot-Brittannië voor het toerisme, tezamen met de Britse expertise op het gebied van film, waaronder de productietalenten en -faciliteiten, trekken al jarenlang filmmakers naar Groot-Brittannië.

SPECTRE Synopsis

Door een mysterieus bericht wordt Bond geconfronteerd met zijn verleden en moet hij een duistere organisatie ontmaskeren. Terwijl M verwikkeld raakt in een politieke strijd om de Britse geheime dienst te behouden, ontrafelt Bond gaandeweg de verschrikkelijke waarheid achter SPECTRE.

Sam Mendes is terug als regisseur van SPECTRE, en Daniel Craig is voor de vierde keer als 007 te zien. SPECTRE is geproduceerd door Michael G. Wilson en Barbara Broccoli. Het scenario is geschreven door John Logan, Neal Purvis en Robert Wade.

Ook met: Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Naomie Harris, Rory Kinnear, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Monica Bellucci, David Bautista en Andrew Scott.

Comments are closed.