Peru gastland van wereldforum over gastronomisch toerisme

In april 2016 vindt het wereldwijde Culinaire Toerisme Forum plaats in Peru. Dit evenement wordt voor de tweede keer georganiseerd door World Tourism Organization (UNWTO) samen met het prestigieuze Basque Culinary Center (BCC) uit Spanje en zal bijgewoond worden door ruim 200 deskundigen uit de toerisme- en culinaire sector. De minister van Buitenlandse Handel en Toerisme in Peru, Magali Silva Verlarde – Alvarez, zal dit evenement gaan hosten.

Verschillende maïssoorten op Mistura

Verschillende maïssoorten

Goede promotie voor Peru

De eerste editie van het evenement werd eerder dit jaar gehouden in San Sebastian (Spanje). Onlangs werd tijdens de Algemene Vergadering van de WTO XXI in Colombia aangekondigd dat de tweede editie zal worden gehouden in Peru. “Door dit soort evenementen wordt Peru gepositioneerd als een culinaire hotspot en aantrekkelijke toeristische bestemming”, aldus de voorzitter van de raad van PromPeru, dat zich bezig houdt met toerisme van en naar Peru. De minister van Buitenlandse Handel en Toerisme in Peru stelt dat gastronomie een belangrijk promotiepunt is voor het toerisme in het land. Volgens haar beschouwt ruim 42% van de toeristen gastronomie als een belangrijk aspect bij het overwegen van een reis naar Peru. Daarbij geeft ruim 93% van de toeristen aan dat de Peruaanse keuken hun verwachtingen overtrof.

 

ZIE OOK: Mistura: de smaken van heel Peru te proeven in Lima

 

Gastronomie en toerisme zijn rechtstreeks met elkaar verbonden en we zijn dan ook erg trots om de verantwoordelijkheid van het hosten van dit evenement op ons te nemen, aldus Magali Silva.

 

 

Het Baskische Culinaire Centrum

Het Basque Culinary Centre (BCC) is een faculteit van de Universiteit van Mondragon in Spanje en is gevestigd in San Sebastian. Hier wordt gefocust op onderzoek en innovatie op het gebied van eten en gastronomie. Het doel van de onderzoeken is om de innovatie in de keuken continue te verbeteren. Het BCC bestaat uit een raad die wordt vertegenwoordigd door kookinstellingen, nationale en internationale bedrijven en een internationale adviesraad, bestaande uit de beste chef-koks van over de hele wereld.

Comments are closed.