Nieuwe wintersportbestemmingen verrassend sneeuwzeker

Bulgarije en Finland zijn ‘de nieuwe wintersportbestemmingen voor het seizoen van 2015 / 2016’ bij de grote touroperators. De redactie van WaarLigtdeSneeuwWel.nl onderzocht hoe sneeuwzeker deze bestemmingen zijn en wat ze toevoegen aan het aanbod van bekende favorieten. Met name Bulgarije verrast positief.

Wat kunnen Bulgarije en Finland toevoegen aan het huidige wintersportaanbod? De redactie van Waarligtdesneeuwwel.nl vergleek de skicondities en sneeuwzekerheid van de grootste wintersportdorpen van de nieuwe bestemmingen, met twee van de door Nederlanders meest bezochte skiplaatsen in Oostenrijk en Tsjechië.

 

ZIE OOK: Sneeuwgarantie touroperators weinig waard

 

Bulgarije voordelig en verrassend sneeuwzeker

Bulgarije wordt gebracht als de nieuwe wintersport budgettip voor het komende seizoen door de touroperators Arke en Corendon. Een week skiën kost hier, inclusief vlucht en verblijf, slechts de helft van een weekje wintersport in de populaire Alpenlanden. Maar ook op het gebied van sneeuwzekerheid scoort Bulgarije erg goed. Dit blijkt uit de door de geografen van www.waarligtdesneeuwwel.nl ontworpen skifactor* voor Borovets, het populairste skidorp van de bestemming.

Caroline Ferguson, oprichtster van WaarLigtdeSneeuwWel.nl

Bulgarije scoort qua sneeuwzekerheid niet alleen beter dan Tsjechië, maar kan van januari tot met april ook prima concurreren met een populaire Oostenrijkse bestemming als Gerlos. Het aantal kilometers piste maakt de bestemming bovendien niet alleen interessant voor beginners maar ook voor de al iets gevorderde wintersporter.

skifactor-bestemming

Minder verrassend is dat Finland ook erg sneeuwzeker is en een exclusief prijsniveau kent. Toch is de bestemming een aanrader volgens de redactie van Waarligtdesneeuwwel.nl: “Als het in de kerst- en voorjaarsvakantie dringen is op de pistes in de Alpenlanden, kun je in Fins Lapland gewoon de sneeuw horen kraken. De stilte, het sprookjesachtige landschap, het aanbod van winterse activiteiten als sledetochten en de sneeuwzekerheid maken het voor velen tot een ware droombestemming”.

 

 

Comments are closed.