Ondeugendste jongetje van België nu in Vegas

De beroemdste onruststoker uit België heeft zijn weg gevonden naar Las Vegas. Manneken Pis is bijna twee keer zo groot als de originele versie niet ver van de Grote Markt in Brussel en werd dinsdag groots onthuld in de ‘Entertainment Capital of the World’. Het bronzen beeldje is downtown Vegas te vinden voor ‘The D Las Vegas’.

Manneken Pis in Las Vegas

Manneken Pis in Las Vegas

Las Vegas is met de komst van het plassende jongetje in het bezit van de derde erkende kopie van het origineel in België. De Vegas editie van Manneken Pis is bijna twee meter groot en weegt ruim 200 kilo. Het bronzen beeld is te vinden voor ‘The D Las Vegas’, aan de Fremont Street Experience, downtown Las Vegas.

 

ZIE OOK: Caesars Entertainment opent vernieuwd LINQ hotel & casino aan Las Vegas Strip

 

Derek Stevens, eigenaar van ‘The D Las Vegas’ en van Belgische afkomst, verwacht dat het beeldje een toeristische attractie wordt. Hij tekende gister een contract, waarbij hij de rechten voor de komende 100 jaar heeft verkregen. Stevens maakte in zijn jeugd vele bezoekjes aan België en is fan van Manneken Pis, vertelt hij. ‘’Een bezoekje aan Manneken Pis was altijd het hoogtepunt van onze familiebezoeken aan België. Het is meer dan een fontein. In tegenstelling tot de Bellagio Fonteinen, hangt hier 400 jaar geschiedenis aan vast.’’

 

 

Net als het origineel zal het beeldje in Vegas op bijzondere feestdagen in verschillende outfits verschijnen. Zijn garderobe telt onder andere een Elvis Presley-kostuumpje, voetbaltenues, een Mickey Mouse-outfit en vele andere.

Comments are closed.