Jan Schaeferbrug maakt ruimte voor SAIL Amsterdam 2015

Het middenstuk van de Jan Schaeferbrug is afgelopen week voor anderhalve week weggehaald. Om zo ruimte te creëren voor de Tall Ships van SAIL Amsterdam 2015 die in de Oranjehaven (IJhaven) zullen liggen. De verbreking van de Jan Schaeferbrug is traditiegetrouw het startschot van alle opbouw rondom SAIL. De brugonderdelen worden op hetzelfde moment opgeknapt door de gemeente Amsterdam.

De Jan Schaeferbrug

De Jan Schaeferbrug

Het weghalen van de tussendelen is millimeterwerk en neemt de hele middag al in beslag. Bij het ontwerp van de brug door architect Ton Venhoeven werd destijds rekening gehouden met SAIL. Om de Tall Ships die tijdens SAIL Amsterdam in de IJhaven (tijdens SAIL Amsterdam 2015 omgedoopt tot Oranjehaven) afmeren doorgang te verlenen, kan het middendeel tijdelijk verwijderd worden. Dit gebeurde voor het eerst in augustus 2005.

 

ZIE OOK: Heineken Official Beer Supplier tijdens SAIL Amsterdam 2015

 

Op hetzelfde moment wordt tussen de Levantkade en de Ertskade een tijdelijke oeververbinding gelegd. Deze is bedoeld voor hulpdiensten en bewoners van het Java- en KNSM-eiland. Daarnaast blijft de Verbindingsdam tijdens SAIL Amsterdam 2015 open voor het wandelend publiek. Het weghalen van de tussendelen is millimeterwerk en neemt de hele middag al in beslag.Het weghalen van de tussendelen is millimeterwerk en neemt de hele middag al in beslag.

 

 

Comments are closed.