Dino’s, heksen, natuur, sport, ontspanning en eten

De Kitzbüheler Alpen zijn in de zomer een ultieme bestemming om los te komen van de dagelijkse sleur. Hieronder 14 redenen om juist in de zomer een bezoek te brengen aan dit uitgestrekte frisgroene berglandschap. Zo biedt het gebied volop sportieve uitdagingen in en om de bergen, E-bike & hike routes, als ook de meer ontspannen bezigheden zoals pootje baaien in een van de vele natuurlijke bergmeren. Bovendien komen de kleine gasten met 10 pretparken ook volop aan hun trekken. Hoe dan ook is het bovenal genieten van de Tiroolse gastvrijheid met haar smakelijke traditionele keuken.

De Kitzbueheler Alpen. Foto: Peter Vonier

De Kitzbueheler Alpen. Foto: Peter Vonier

1. Tirol is op Nederlanders dol

Nederland is voor Tirol een van de belangrijkste toeristische markten en we zijn graag-geziene-gasten. We worden als gezellig, makkelijk en inspirerend omschreven. Als we eenmaal op onze bestemming zijn aangekomen, dan genieten we volop en passen we ons snel aan. Hier hebben wij een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld de Duitsers, die als lastig en stijf worden bestempeld.

2. Reizen zonder auto

Voor de echte ontspannen alsmede groene reizigers onder ons is het reizen zonder auto naar de Kitzbüheler Alpen een eitje. Door het hele gebied zijn vele stations, waardoor het heel goed mogelijk is om met de trein te reizen. Ter plekke kan gebruik gemaakt worden van het openbaar vervoer.

Deze zomer is er bovendien een actie met de Deutsche Bahn, vanaf 39 euro per persoon is al een enkeltje vanaf een willekeurige Duitse stad naar de Kitzbüheler Alpen te boeken!

 

ZIE OOK: Paznaun Ischgl uitgeroepen tot culinair mekka in de Alpen

 

3. Sommercard

Wat veel mensen niet weten, is dat gedurende de zomer ook veel gondels open zijn! Geen gedoe met lange wandelingen de berg op, maar lekker ontspannen in de gondel naar boven om te genieten van de panorama uitzichten. Met de zogeheten Sommercard kun je liefst met 29 liften de Kitzbüheler Alpen verkennen en heb je met de card bovendien tot wel 50% korting op veel aangesloten zwembaden, pretparken, musea en ander vertier. Kijk hier voor meer informatie

4. Breakfast @ the top

Om je dag eens anders te beginnen dan normaal, is een ontbijtje bovenop de berg een aanrader. De sportieveling hiked omhoog, maar anders pak je de gondel en kies je uit een van de vele bergrestaurants voor een stevig en gezond ontbijt.

5. Grootste E-bike regio

De E-bike regio Kitzbüheler Alpen Kaisergebirge is een samenwerking met acht toeristische regio´s die samen goed zijn voor 310 E-bikes, 43 verhuurpunten, 38 hotelpartners, 80 oplaadpunten en 7 fietsspeciaalzaken voor de nodige services.

De Kitzbueheler Alpen. Foto: Stefan Astner

De Kitzbueheler Alpen. Foto: Stefan Astner

 

 

6. Ruim 1.000 km fiets- en mountainbikeroutes

De vakantieregio´s Brixental, Hohe Salve en St. Johann in Tirol in de Kitzbüheler Alpen zijn aangesloten op zo´n 1.000 km fietswegen en 800 km mountainbiketrails. In 2013 verleende Mountain Bike Holidays hiervoor al het keurmerk “approved bike area”.

7. 2.500 km wandelroutes

Tussen de groene almen en het Wilde Kaiser massief strekt zich het wandelgebied van de Kitzbüheler Alpen uit met een 2.500 km tellend wandelnetwerk. De gemarkeerde wandelwegen leiden tot op ca. 2.500 m hoogte. Het wandelaanbod is veelzijdig en loopt van makkelijke wandelingen in het dal, via wandelingen met gondelbaan-ondersteuning tot aan bergtochten naar eenzame bergtoppen.

8. Pootje baaien met panorama uitzicht

Waterliefhebbers opgelet. Wat is er mooier dan midden in de natuur op meerdere meters hoogte een duik in een helder (en lekker koud) meer te nemen? Daar bieden de Kitzbüheler Alpen volop mogelijkheden, met de vele prachtige bergmeren die het gebied rijk is. Ook zijn er tal van openbare zwembaden, deels ook natuurlijke baden. <

9. Golfwalhalla

Golfers hebben in de Kitzbüheler Alpen liefst keuze uit 9 unieke golfbanen met indrukwekkende bergcoulissen in een omtrek van slechts 50 km. Met variërende terreinen, is er voor elk type golfer een passende golfbaan.

10. Kinderparadijs met 10 bergbelevenisparken

Met 10 avonturenwerelden is een onvergetelijke kindervakantie in de Kitzbüheler Alpen een feit. Volop spanning, spel en plezier en magische ontdekkingsreizen die gaan over dino´s, heksen, geesten en de natuur.

Een achtbaan in de Kitzbueheler Alpen. Foto: Tony Niederwieser

Een achtbaan in de Kitzbueheler Alpen. Foto: Tony Niederwieser

11. Culinaire reis

De keuken van de Kitzbüheler Alpen is smaakvol en veelzijdig en een goede mix van traditionele en internationale keukens. Eten en drinken houden lijf en ziel samen zegt men in Tirol. In de talrijke restaurants, hutten en bergrestaurants is het volop genieten van bijzondere, traditionele gerechten. Probeer eens typische Tiroolse gerechten, zoals Kaiserschmarrn, Gröstl en Backhendl.

12. Viervoeter ook mee!

Vakantie is pas echt vakantie als je trouwe vierbenige lieveling ook mee mag. De Kitzbüheler Alpen bieden volop mogelijkheden om met je huisdier een ontspannen als ook sportieve vakantie in het hart van Tirol door te brengen.

13. Traditionele evenementen all over

De Kitzbüheler Alpen bruisen van de tradities. Van muziekfanfares, een kleurrijk bloemencorso (met 500.000 bloemen!) en een knödelfeest tot het zogeheten ´bergleuchten´ en ´almabtrieb´. Gedurende de zomermaanden is er altijd wel een happening in een van de 20 dorpen.

14. Feel like a local!

De hordes toeristen weten de Kitzbüheler Alpen in de zomer gelukkig nog niet te vinden. Je kunt je uiterst vrij bewegen en zit direct tussen de locals. Bovendien verspreiden de weinig toeristen die er komen zich snel in het uitgestrekte gebied, zodat je vaak een alleen-op-de-wereld-gevoel hebt.

Comments are closed.