Officiële SAIL Amsterdam 2015 app nu te downloaden

De officiële SAIL Amsterdam 2015 app is nu downloadbaar in de app stores (App store en Google Play store). In deze app is alle nuttige informatie over SAIL Amsterdam 2015 te vinden. Van de ligplekken van de schepen tot het volledige programma met plattegrond. Diverse filters voor interessegebieden of doelgroepen zijn ingebouwd. Tevens zijn geavanceerde technieken in de app geïntegreerd ten behoeve van real-time informatie via bluetooth en live streaming.

Een impressie van SAIL Amsterdam

Een impressie van SAIL Amsterdam

Met de SAIL-app blijf het publiek altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het evenement. Van ieder programmaonderdeel geeft de app een beschrijving met locatie. Via live webcams en streams kan men vanaf kort voor het evenement op afstand meekijken met publiek op het SAIL-terrein. Wanneer bezoekers Bluetooth inschakelen krijgen ze via de app automatisch informatie van 10 bijzondere schepen die tijdens de SAIL-In parade passeren en later in de Oranjehaven (IJhaven) aangemeerd liggen. Ook zijn via de app kaartjes te koop voor SAIL Music Marina of artikelen uit de SAIL webshop. En met de speciale “waar ben ik”-tool zijn alle bijzonderheden in de nabijheid te vinden.

 

ZIE OOK: KPN verbindt Sail Amsterdam 2015

 

Het hoofdmenu van de SAIL-app bestaat uit de volgende onderdelen:
– Schepen: Omschrijvingen en posities
– Programma: activiteit, locatie, omschrijving
– SAIL live: koppeling naar livestreams en webcams op het terrein
– Waar ben ik (interactieve kaart) met daarop aangegeven alle praktische voorzieningen, schepen en activiteiten op je route
– SAIL-terrein: met plattegronden en bereikbaarheidsinfo
– Looproutes
– Nieuws
– Zelf varen/Vaarregels

 

 

Design en functionaliteiten in de SAIL-app zijn gebouwd door het bedrijf XEED met wie SAIL ook de website SAIL.nl heeft vormgegeven. Ook voor de webshop en het CRM-systeem werkt SAIL samen met XEED.

De integratie van informatie via bluetooth door middel van beacons op de schepen kwam tot stand dankzij de samenwerking met het bedrijf InBeacons. De livestreaming is mede mogelijk gemaakt door KPN, hoofdsponsor en ict-partner van SAIL Amsterdam en Twitter Benelux. De webcams in de app zijn een initiatief van Havenbedrijf Amsterdam, dat speciaal voor het evenement extra camera’s liet plaatsen in het SAIL-gebied om iedereen ook voor of na een bezoek aan SAIL nog verder te laten genieten.

Comments are closed.