Met de auto op vakantie, denk aan de autoverzekering!

Je hebt er lang genoeg op moeten wachten, maar nu is het dan eindelijk echt zover: de vakantie begint! De koffers zijn gepakt en de route is uitgestippeld. Maar heb je ook de auto uitgebreid gecheckt en aan de autoverzekering gedacht? En heb je alle papieren en benodigdheden bij je die je onderweg nodig hebt? Ga goed voorbereid op reis en zorg voor je eigen veiligheid en die van je reisgenoten.
autoverzekering-op-reis

De dekking van de autoverzekering in het buitenland


Welke kosten jouw autoverzekering dekt in het buitenland, hangt af van het soort autoverzekering dat je hebt. De WA dekking (wettelijke aansprakelijkheid) is verplicht en vergoed alleen de schade die jij bij een ander veroorzaakt. Daarnaast heb je een beperkt casco autoverzekering en een all risk autoverzekering.

 

ZIE OOK: Tips om te besparen op tanken tijdens je vakantie

 

De meeste autoverzekeraars vergoeden bij een ongeluk door jouw fout in elk geval de schade die de tegenpartij heeft opgelopen. Door voor vertrek de polisvoorwaarden van jouw autoverzekering goed door te lezen, kom je niet voor onaangename verassingen te staan. In deze voorwaarden staat onder meer of je een vergoeding krijgt als je auto weggesleept moet worden. Of dat je een eventuele hotelovernachting vergoed krijgt als je ergens de nacht moet doorbrengen.

 

 

De groene kaart


Bij jouw autoverzekering krijg je van de verzekeraar een groene kaart. Deze kaart is het internationale bewijs dat je verzekerd bent. De kaart is in alle Europese landen geldig en de kaart bevat onder meer gegevens van de verzekering en praktische informatie over hulpverlening en het nummer van de alarmcentrale. Niet geheel onbelangrijk: op de groene kaart staat in welke landen jouw autoverzekering geldig is. 


De auto klaarmaken voor vertrek


Een ongeluk zit in een klein hoekje, doe er daarom zelf zoveel mogelijk aan om pech onderweg te voorkomen. Kijk of de bandenspanning op orde is, de druk varieert over het algemeen tussen de 2.0 en 3.0. Is de ruitenwisservloeistof voldoende bijgevuld en werkt alle verlichting goed? Ligt er een veiligheidsvestje in de auto en zijn ook de gevarendriehoek en verbandtrommel present? In sommige landen zijn deze attributen verplicht! Reden genoeg om dit goed na te kijken voor vertrek.

Comments are closed.