Ibis-familie innoveert met hotel van de toekomst

AccorHotels, met zo’n 1.850 vestigingen wereldleider in het segment budgethotels, stelt het recentste ibis-hotel van de nieuwste generatie voor in Rijsel. Drie jaar na de oprichting van de merken ibis, ibis Styles en ibis budget blijft de Groep inzetten op een moderne uitstraling, het kenmerk van haar economy-segment.

De ibis-familie heeft een frisse wind in haar marktsegment gewaaid, met een volledige, diepgaande make-over van de klantervaring, die voor een internationaal netwerk van zo’n omvang in recordtempo is verlopen! Gesterkt door hun succes op het vlak van prestaties en klanttevredenheid, blijven de ibis-merken verder innoveren om hun leiderspositie te verstevigen op basis van hun groei, de introductie van nieuwe concepten en hun aandacht voor de wensen van de klant en de marktomstandigheden.

Elke 3 dagen een ibis-hotel

 • Meer dan de helft van de hotels die de groep AccorHotels in 2014 opende behoort tot de ibis- familie: wereldwijd opent elke 3 dagen een ibis-hotel zijn deuren
 • ibis Styles is wereldwijd het eerste ‘ecodesign & lifestyle’ economy-merk met meer dan 270 hotels en meer dan 40 openingen per jaar.
 • Op de eigen websites van de ibis-merken wordt elke 2 seconden een kamer gereserveerd
 • ibis lanceert het nieuwe kamerconcept “Sweet Room by ibis”
 • ibis budget introduceert diensten die tot nog toe niet te vinden waren in de “low cost”-
  hotelbranche, op basis van de verwachtingen van klanten en de observatie van hun gedrag

Nieuwe klantervaring staat centraal in Ibis dynaniem

Tussen 2011 en 2014 is er bij de ibis-merken veel veranderd op het vlak van design en comfort, maar ook wat het digitale aspect betreft. Een goed gevoel, een moderne uitstraling en eenvoud tegen de beste prijs zitten nu integraal in de structuur en beantwoorden aan de verwachtingen van onze klanten en investeerders. Wij blijven voortdurend innoveren om de positie van de ibis-merken als dé wereldwijde referentie in het economy-segment te consolideren”, vertelt Frédéric Fontaine, SVP Global Marketing ibis family.

 

ZIE OOK: Ibis leert Nederland weer goed te slapen

 

De vernieuwing van de gemeenschappelijke hotelruimtes bij ibis en ibis budget wordt voortgezet, met een honderdtal bijkomende hotels per jaar.

Het beddengoedconcept “Sweet bedTM by ibis” is nu al op veel plaatsen over de hele wereld ingevoerd en zal tegen 2017 gebruikt worden in meer dan 80% van het netwerk van de ibis-familie.

Het restaurantconcept ibis kitchen is sinds 2014 ingevoerd in 150 hotels en zal tegen eind 2015 in gebruik genomen worden in meer dan 400 restaurants.

 

 

Deze veranderingen hebben mee de moderne indruk bij de klanten versterkt en de klanttevredenheid verhoogd, vooral wat betreft comfort: ca. 90% van de klanten is tevreden, een cijfer dat sinds 2012 blijft stijgen. (Bron: GSS)

In 2015 introduceert ibis de “Sweet Room by ibis” het nieuwe kamerconcept, een logisch vervolg op de modernisering van de gemeenschappelijke ruimtes. Met het nieuwe kamerconcept (inclusief badkamer) wil ibis de reizigers een originele ervaring bieden met een ontwerp en materialen die geïnspireerd zijn op het top-endsegment. Met haar warme kleuren en de modulaire designmeubels en -verlichting is deze nieuwe kamer een plek waar mensen zich goed voelen, die zich aanpast aan de wensen en behoeften van de klanten.

Verschillende hotels die de “Sweet Room by ibis” aanbieden deden hun deuren al open in Rotterdam, Hamburg en Rijsel. De verspreiding van het nieuwe kamerconcept volgt het ritme van de opening van nieuwe hotels (40 per jaar). Daarnaast zijn er ook de renovaties van bestaande vestigingen.

Luisteren naar de klanten en de markt

“Kiezen voor een economy-merk doe je tegenwoordig niet zozeer omdat het niet anders kan. Het is een doordachte keuze. Het zijn merken die niet stil blijven zitten, innoveren en aanpassingen in onze manier van leven stimuleren. In een wereld die voortdurend verandert, hoort het bij onze taak als marktleider om te blijven luisteren naar de markt en de klanten en te innoveren zonder af te wijken van onze prijsbelofte”, aldus Frédéric Fontaine.

ibis budget is gaan kijken naar het gedrag van zijn klanten. Uit die observaties en het contact met de klanten is een reeks makkelijk aanpasbare innovaties ontstaan, afgestemd op de behoeften van reizigers die kiezen voor een “lowcosthotel”. Deze vernieuwingen voegen een dimensie van emoties en gezelligheid toe aan de aspecten “prijs” en “functionaliteit” die traditioneel de boventoon voeren in het economy-segment. Hiermee wordt bij ibis budget een nieuwe aanpak van de relatie met de klant geïntroduceerd.

ibis budget test deze nieuwe services in 17 hotels in 8 landen. Het gaat om:

 • Een persoonlijk en speels onthaal dat interactie stimuleert, aan de hand van de online check-in en een spel bij aankomst.
 • Plaats voor tips en aanraders op een daartoe bestemde muur waar klanten en hotelmedewerkers niet te missen ervaringen (restaurants, bars, vervoer, musea…) met anderen delen.
 • Ontbijt op het ritme van de reiziger met de formules express en local (voor wie wil kennismaken met de streek).
 • De mogelijkheid gezellige momenten te beleven in het hotel, zodat reizen weer meer gelijkstaat met uitwisseling.
 • Services voor wie slim en licht reist, met vernieuwingen op het vlak van design en kwaliteit van de uitrusting, om het verblijf voor trouwe klanten te vergemakkelijken (wasserij en bijhouden van bagage).

Comments are closed.