Groeiend aantal Nederlandse toeristen bezocht Groot-Brittannië

Het aantal Nederlanders dat in 2014 Groot-Brittannië bezocht is met 4% gestegen ten opzichte van 2013. Bijna 2 miljoen Nederlanders reisden afgelopen jaar naar Groot-Brittannië voor vakantie, zaken of familie- en vriendenbezoek, blijkt uit VisitBritain’s analyse van de laatste cijfers van het Britse Bureau voor de Statistiek.
Groot-Brittannië

Populairder dan ooit

Groot-Brittannië is populairder dan ooit in Nederland, 2014 was het vierde jaar op rij met een toename in het aantal bezoekers. Het aantal overnachtingen en de uitgaven namen het afgelopen jaar echter wel af. De Nederlandse bezoekers spendeerden in 2014 £701 miljoen in Groot-Brittannië, een afname van 1% ten opzichte van 2013. Ook het aantal overnachtingen dat Nederlanders in Groot-Brittannië doorbrachten daalde. In totaal verbleven de Nederlanders bijna 8,3 miljoen nachten, 4 procent minder dan het voorgaande jaar.

 

ZIE OOK: Hip and happening in Groot-Brittannië

 

Van alle Nederlandse bezoeken aan Groot-Brittannië, waren het hoogste aantal (734.000) vakantiegangers. Dit aantal was in 2014, 6% hoger dan in 2013. Bovendien vonden er afgelopen jaar meer zakenreizen plaats (+5%) en gingen mensen vaker op bezoek bij familie en vrienden (+1%).

 

 

De hoogste uitgaven werden gerealiseerd door vakantiegangers: £310 miljoen, een record en een groei van 2%. De bezoekers van familie en vrienden en zakenreizigers gaven in 2014 echter wat minder geld uit in Groot-Brittannië, een daling van respectievelijk 10% en 7%. Dit hangt nauw samen met een vermindering van het aantal overnachtingen (-10% en -19%).

En waar gingen deze bezoekers het afgelopen jaar heen in Groot-Brittannië? VisitBritain constateert een opvallende toename in het aantal bezoekers naar de regio Yorkshire (56%) gevolgd door het noordwesten van Engeland (12%). Ook de Britse hoofdstad bleek onverminderd populair en zag een toename van 3% in het aantal Nederlandse bezoekers, die daar meer geld uitgaven dan ooit tevoren (+ 11%).

Holger Lenz, Central Europe Manager van VisitBritain verklaart:

Deze IPS jaarcijfers geven ons een goed inzicht in de markt en helpen bij onze ambitie om in de toekomst nog meer Nederlanders naar alle delen van Groot-Brittannië te trekken. Nederlandse bezoekers reizen gedurende het hele jaar naar Groot-Brittannië en bezoeken alle regio’s van het land. Nederland blijft daarmee een van de belangrijkste markten voor het Britse inkomende toerisme

Wereldwijd heeft Groot-Brittannië het afgelopen jaar 34.37 miljoen bezoekers vanuit het buitenland ontvangen, 5% meer dan in 2013. Buitenlandse toeristen hebben een recordbedrag van £21,85 miljard uitgegeven, 3% meer ten opzichte van 2013. Afgelopen jaar was het vierde jaar op rij dat Groot-Brittannië een toename zag in het aantal buitenlandse bezoeken

Comments are closed.