Boeing krijgt bemande ruimtevaartmissie toegewezen

NASA verstrekt een order, als onderdeel van Boeing’s [NYSE: BA] Commercial Crew Transportation Capability-contract (CCtCap) van 4,2 miljard dollar, voor de eerste servicevlucht naar het internationaal ruimtestation ISS. De toekenning markeert de eerste keer in de geschiedenis van bemande ruimtevluchten dat NASA een contract afsluit met een commercieel bedrijf voor een bemande ruimtevluchtmissie.

Een ruimtereis met Boeing

Een ruimtereis met Boeing

“Deze gebeurtenis gaat de Boeing-geschiedenis in , die bijna honderd jaar luchtvaart en ruim vijftig jaar ruimtevaart omvat”, zegt John Elbon, vicepresident en algemeen manager bij Boeing’s Space Exploration-afdeling. “We kijken ernaar uit voorop te lopen in een nieuw tijdperk van bemande ruimteverkenningen.”

 

ZIE OOK: Boeing presenteert kijkje in toekomst met nieuwe ruimtecapsule

 

Boeing werd geselecteerd in september 2014 voor het bouwen en vliegen van Amerika’s volgende bemande ruimteschip, de CST-100 (Crew Space Transportation). Het Commercial Crew Transportation System (CCTS) werd ontwikkeld in samenwerking met het Commercial Crew Program van NASA, en is gericht op het hervatten van ruimtevluchten vanuit Amerika in 2017.

 

 

Als onderdeel van het tCap-contract met NASA is Boeing verzekerd van minstens twee en mogelijk zes servicevluchten, na het complementeren van de certificering voor bemande vluchten.

Comments are closed.