Suitcase Survey onthult koffergeheimen van de Nederlander

Nederlandse reizigers die met veel te zware koffers zeulen, laten het liefst hun boeken achter op de luchthaven. Vraag je Nederlanders waar ze het liefst ruimte voor in hun koffer reserveren, dan is de keuze snel gemaakt, namelijk voor nieuwe kleding, zegt ruim 30%. Deze en andere opmerkelijke feiten over de ‘vliegende Hollander’ en hun koffer kwamen naar voren naar aanleiding van de British Airways Suitcase Survey, een onderzoek uitgevoerd onder 343 willekeurige Nederlandse reizigers op Facebook.

De British Airways koffer

De British Airways koffer

Koffers pakken

Nederlanders zijn behoorlijke ‘last-minute’ inpakkers. Ruim 44% geeft aan pas de dag voor vertrek de koffers te pakken (44.9%). Sommigen nemen nog wat minder de tijd en beginnen slechts een paar uur voor vertrek de koffer pas te pakken (14.3%).

Rollen, niet sjouwen

Als we vragen naar het type koffer waarmee men het liefst reist, dan rolt de rolkoffer daar duidelijk als winnaar uit de bus. Maar liefst 87.8% van de respondenten gaat op pad met een koffer die is voorzien van wieltjes.

 

ZIE OOK: Voordelig vliegen met Qatar Airways

 

Schone kleren een must

Bij het inpakken zijn een aantal zaken onmisbaar, schone kleren staan met 77.6% bovenaan. Die mogen werkelijk niet ontbreken in de koffer.

Boeken achterlaten en kleding meenemen

Voor veel mensen een bekend probleem en voor sommigen van ons zelfs een terugkerend probleem: je koffer is te zwaar… In dat geval laat 53.1% van de Nederlanders boeken achter op de luchthaven. Deze zijn over het algemeen makkelijk te vervangen en we zijn hier het minst aan gehecht. Veel meer waarde hechten we daarentegen aan het kopen van nieuwe kleding op de plaats van bestemming. Daar laten we graag wat ruimte voor vrij in onze koffer, want ruim 30% houdt hier al rekening mee tijdens het pakken.

 

 

Om verlies van bagage tegen te gaan, maakt British Airways sinds korte tijd gebruik van digitale kofferlabels. Zo kan men voor vertrek zelf de bagage taggen en via de British Airways app in de gaten houden. Ook de reistijd wordt hierdoor korter, omdat de koffers niet handmatig ingecheckt hoeven te worden. British Airways hanteert een bagagevrijdom van ruim 23 kilo wat zeer ruim is in vergelijking met andere maatschappijen. Je zult dan ook minder snel tegen de maximaal toegestane gewichten aanlopen en dus kun je nog meer nieuwe kleding kopen of neem je je boeken dit jaar gewoon weer mee terug naar huis.

Comments are closed.