Meer Nederlanders met plannen voor zomervakantie

In totaal wil zo’n twee derde van de Nederlandse bevolking op zomervakantie dit jaar. Circa 7,6 miljoen Nederlanders willen deze zomer naar het buitenland gaan en 2,5 miljoen Nederlanders kiezen voor een zomervakantie in eigen land. Zo’n 600.000 Nederlanders hebben nog geen keuze gemaakt voor een binnen- of buitenlandse vakantie. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek dat NBTC-NIPO Research begin april heeft uitgevoerd naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking.

Tekst

Tekst

Aantal vakantieplannen voor zomer groeit weer

Het aantal zomervakantieplannen is voor het eerst sinds 2011 weer gestegen. Komende zomer willen zo’n 10,7 miljoen Nederlanders op vakantie gaan. Het aantal Nederlanders met zomervakantieplannen ligt daarmee ruim 150.000 hoger dan vorig jaar (+1,5%).

 

ZIE OOK: Inspirerende fietsroutes in eigen land

 

Zo’n 7,6 miljoen Nederlanders zijn van plan om komende zomer naar het buitenland te gaan. Dit zijn er zo’n 100.000 meer dan vorig jaar (+1,5%). Frankrijk blijft de nummer één buitenlandbestemming komende zomer met 1,3 miljoen plannen. Gevolgd door Spanje en Duitsland met respectievelijk één miljoen en 750.000 plannen. Ten opzichte van vorig jaar bestaan er aanzienlijk meer plannen voor Spanje (+150.000 plannen). Ook zijn er meer plannen voor een (verre) vliegvakantie (+5%).

 

 

Zo’n 2,5 miljoen Nederlanders willen de zomervakantie in eigen land doorbrengen; dat zijn er bijna 50.000 minder dan het jaar ervoor (-1,5%). De meeste binnenlandplannen betreffen een vakantie in een bungalow (ruim 1 miljoen).

Een groeiende groep Nederlanders (600.000) heeft wel plannen om deze zomer weg te gaan, maar weet nog niet of dat een binnen- of buitenlandse vakantie wordt.

Bijna 30% van de vakantiegangers moet nog boeken

Circa zestig procent van alle plannen voor een binnen- of buitenlandse zomervakantie is begin april al vastgelegd in een boeking. Bijna 30% van de vakantiegangers moet nog boeken en ruim 10% gaat op de bonnefooi.

Comments are closed.